Basnicky.sk

xylonka  Zobraziť/skryť lištu autora

2 nahrobne kamene

-Ach ako ho neznášam. Prečo sem v jednom kus musí doliezať?
Zaznelo z jej úst keď práve Rob odišiel z ich izby. Neznášala ho. Bol jej tak nesympaticky. Keby mohla vyhýbala by sa mu ale nemohla bola sním v jedenej budove. Totižto bola na liečení. To že v jednom kuse dobiehal jej už riadne liezlo a nervy. Snažila sa mu vyhýbať, no čo osud nechcel dostala chrípku. Musela ostať len na oddelení Na izbe.
Náhoda? Osud? Rob ochorel tiež.
No čo už chodil za ňou na izbu, keď ostatný boli ešte v škole.
Začala si zvykať. No čo aspoň sa nenudila. Navzájom sa lepšie spoznali. Dokonca časom jej prestaval byť nesympaticky rozumeli si. Po čaše ho dokonca začínala mať rada. No nie ako lásku ale ako kamaráta veľmi dobrého kamaráta. NO on ju asi bral trošku inak. Hoci mal frajerku neľúbil ju mal ju len tak z nudy. A toto všetko aj o svojom živote povedal jej. Vravel jej všetko. Navzájom si dôverovali a vraveli si všetko.
Keď jej spolubývajúca a zároveň kamarátka došla do izby našla ich štekliť sa na posteli ako malé deti.
Ešte v ten večer jej vravela že s nich dvoch niečo bude. Ona len pokrútila hlavou. A odprisahala jej že z nich dvoch by nikdy nič nebolo. Veď Rob bol predsa zadaný.
NO ona ani nevedela ako ale zaľúbila sa. A nie len ona ale aj Rob do nej. Boli spolu šťastný. Večný pesimista Rob sa zmenil k lepšiemu. Zmenila ho ona. Jej láska k nemu. No obaja si uvedomovali že nemôžu byť spolu, lebo ich delila veľká diaľka. No tam si svoju lásku vychutnávali plnými dúškami. Prvý bozk objatia nežne slovíčka patrili jemu. Bol jej prvá láska. On ju naučil ľúbiť. Ona jeho vidieť svet aj inak ako čierne.
No nadišiel ten deň kedy mal byť koniec. Koniec ich veľkej láske. Musela odisť. Jej pobyt skončil. No oni sa tak ľúbili že si nedokázali povedať posledne zbohom. Po jej lícach stekali pramene sĺz .A Chalan ktorý vyzeral byť chladný a tvrdý, tak pravé jemu sa do oči tlačili slzy .Leskli sa mu oči od slz vtedy vedela že ju naozaj ľúbi.
No museli sa rozlúčiť prišli pre ňu rodičia. Dali si poslednú pusu a ich pohľady sa stratili. Tie hodiny v aute boli pre ňu strašne. Cítila strašnú bolesť. Odchádzala od niekoho komu by darovala cely život.
NO neprestali byť v kontakte stále si volali písali. Bola šťastná že jej chalan je práve ona toto šťastie jej vydržalo skoro rok.
.....................................................................................................................................
Lenže za ten rok sa Rob zmenil. Zmenila ho jeho partia. Vedela že sa zmení Povedal jej to ešte keď sa ľúbili. Rob sa natoľko zmenil že začal na ňu kašlať. Začal striedať baby. Jednu za druhou. Ona trpela no musela to skončiť. Zavolala mu a povedal že je koniec. Všetko to krásne čo medzi nimi skončilo už sa to nevráti. No musela sa s tým zmieriť. Rob si až aspoň uvedomil čo stratil. No bolo neskoro Robova parta ho zatiahla do niečoho z čoho sa nedalo cúvnuť len tak. Začal brať drogy. Najprv to bola len mariška. No neskôr to už bolo pyko ,herák ,a časom už ani nevedel čo za svinstva do seba dáva.
Prečo to robil?? Možno zo smútku že stratil to čo najviac miloval. Čim ďalej to s nim bolo horšie a horšie. Po čase už ho nebolo ani vídať. Oddal sa úplne drogám.
..............................................................................................
A ona?? Ona čo robila?? Trápila sa. Pokúsila sa zabiť. Veď raz jej povedal že keď sa bude chcieť zabiť že príde a zachráni ju. Hmm. kde bol keď stala s tabletkami v rukách?? A rozmýšľala či jej srdce naozaj bije len pre neho. V tom čaše mala problémy s mamou. Neustále hádky ju štvali. Nemala už nikoho a ani nič dokonca už ani chuť žít.
A tak zobrala za hrsť antidepresíva zapila to alkoholom až ma istotu. Ľahla si a zaspala. Nenechala nič. Vysvetlenie vedela len ona a jej kamarátka. Len ona vedela prečo to spravila Veď od nej vedela všetky informácie o Robovi .Lebo bola z toho istého mesta kde aj on. Ona v návale zlosti šla za Robom a v návale zlosti mu všetko vykričala prečo to spravil a že kvôli nemu zomrela.
Robovi sa vrátili spomienky. Ako mu bolo zo svojou láskou. Spomenul si na pusu objatia a aj na to ako ho dokázala zmeniť. A spomenul si na tieto slova:
-Zlatinko, kebyže skočíš skočil by som za tebou lebo bez teba by som nedokázal žiť
A preto vybral posledne vrecúško s heroínom čo mal v skrýši ,Bolo tam zásob na týždeň V tom vrecku sa skrývala jeho smrť.
Spravil to .Zomrel s ňou. Uvedomil si že ju stále miluje a bez nej by jeho život nemal cenu.
....................................................................................................................................
Aj takto skončil príbeh dvoch mladých ľudí.
V rovnaký čas a v rovnaký deň sa konali skoro dva skoro rovnaké pohreby. Rozdiel bol len v tom že v jednej truhle ležalo dievča a v druhej chlapec. Dvaja ľudia kvôli svojej nešťastnej láske položili život. Život ktorý nemal zmysel ak neboli spolu.
Teraz už ostali len dve smútiace rodiny dva náhrobné kamene a dve nevyjasnene samovraždy.
Dátum vloženia 7. 6. 2008 20:59
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 4616
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. milson5

    tragicke a nevelmi mudre, ale velmi putavo si opisala dalsiu Juliu a novodobeho Romea

    7. 6. 2008 22:32
  2. milson5

    inak pocuvas dobru hudbu

    7. 6. 2008 22:33