Basnicky.sk

Soraya  Zobraziť/skryť lištu autora

Spolu

Utekala lúkou, rosa jej jemne mrazila bosé nohy. Za ňou bežal nejaký muž. Všade okolo nich bolo plno kvetov. Obaja cítili tú sviežu letnú vôňu. Zrazu žena zastala a vyčerpaná sa zvalila na zem. Muž ju dobehol a ľahol si k nej medzi kvety. Chvíľu na seba hľadeli a oči sa im zvláštne leskli. Muž ju pohladil po dlhých kučeravých vlasoch. Potom jej vzal ruku a pobozkal ju. Ona mu nežne bozk opätovala. Bolo to ako v rozprávke. Zdalo sa im neskutočné, že už naozaj nič nebráni ich láske. Mohli spokojne a celkom voľne ležať na lúke, bozkávať sa. Ale zrazu sa tento sen zmenil na nočnú moru. Z lesov, ktoré obkolesovali lúku, sa začali vynárať akési prízraky. Neľútostné, chladné... Nepoznali žiadne city, slovo láska im bolo cudzie. V tvári mali len nenávisť a zlosť. Žena vykríkla. Muž sa ju snažil ochrániť, chcel ju dostať do bezpečia. Lenže márne. Prízraky sa približovali a približovali, až nakoniec utvorili okolo nich kruh. Milenci už nemali šancu dostať sa cez tento nepreniknuteľný múr. Zachvátila ich panika a strach. Jediná vec, čo zmierňovala tieto pocity, bola myšlienka, že umrú spolu. Žena sa cítila v mužovom náručí bezpečne, bola zmierená so smrťou. Obaja boli odhodlaní umrieť so cťou. Nie ako zbabelci, ktorí prosia o život. Pozreli sa na seba a ich pohľady sa stretli. Dali si posledný bozk predtým, ako vstúpia do večnosti. Vedeli, že hoci umrú, krajšiu smrť si nemohli želať. Prízraky sa v tom momente rozhodli dokončiť svoje dielo. Zrazu muža so ženou premkla strašná bolesť. Muž sa snažil nedať najavo to utrpenie. No žena zúfalo vykríkla a z očí jej pomaly stekali slzy. Cítili, že koniec je už blízko. Chytili sa za ruky. Prízraky dokončili to, čo začali. Milenci padli nehybní na zem. Ale aj napriek tomu, že umreli v bolestiach, obaja mali na tvári záhadný úsmev. Bolo to preto, lebo zomreli šťastní – spolu a s vedomím, že sa milujú.
Dátum vloženia 26. 4. 2006 18:03
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2207
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Pat

    Je to dobre. Paci sa mi to.

    26. 4. 2006 20:23
  2. nereg. Ronaldinho

    hm...necítim sa dať tomuto známku...na začiatku krásna romantika a potom sa to prevalilo do strašnej bolesti...ale pekný koniec...ako spieva Elán... 11.prikázanie-Lásku nezabiješ

    26. 4. 2006 20:25
  3. sad_girl

    pekne,krasne1

    26. 4. 2006 20:26
  4. nereg. Soraya

    ja pisem vsetko take so smutnym koncom vacsinou, taze...ale aj tak dakujem

    27. 4. 2006 16:10
  5. curiousLady

    juuj..ja milujem veci ,ktore su na zaciatku take peknuuucke..velka laaaska..a potom sa stane neico co vsetko pokazi...to su tie uplne najemotivnejsie veci...a preto ich zboznujem....cize 1..8)

    13. 5. 2006 18:21