Basnicky.sk

Damnation  Zobraziť/skryť lištu autora

Sú ženy slabšie pohlavie?

Taká menšia úvaha


Myslím, že na túto otázku je veľmi jednoduchá odpoveď, ktorú, dokonca, prijalo už aj veľa mužov. A to, že ženy sú rozhodne silnejšie pohlavie. Na vlastnej koži som si to mohla vyskúšať iba prednedávnom. Moja najbližšia rodina sa skladá z výlučne žien, chvíľu nás dokonca v jednom byte bývalo sedem. Za tých sedemnásť rokov, čo som s nimi bývala sa náš počet znížil na päť, ale vzhľadom na to, že sme mali iba jednu kúpeľnu, stále nám tam bolo tesno. Za tie roky som si zažila hysterické záchvaty, trhanie vlasov, emočné pády, choroby, smiech, plač a veľa ďaľších vecí, ktoré ma presvedčili o tom, že ženy nevedia zvládať samy seba a ani svoj život. Potom som sa presťahovala k priateľovi a už po pár dňoch som pochopila, že to čo som zažila doma bolo vlastne nič. A že muži sú tí, ktorí nevedia existovať sami, bez nás – bez žien.
Raz som čítala jednu štúdiu, v ktorej sa písalo, že muži sú oveľa ohrozenejší ako ženy. V súčastnosti sa rodí menej chlapcov, veľká časť potratov je práve s chlapcami, práve malí chlapci sú náchylnejší na choroby a tehotenstvo s chlapcami je tiež o dosť komplikovanejšie. Myslím si, že prvý bod majú ženy.
Čo sa týka dospelých mužov som odpozorovala niekoľko vecí a to, že nevedia robiť viac vecí naraz, narozdiel od žien. Žena dokáže šoférovať, maľovať sa, telefonovať a ešte si aj prezerať časopis, ktorý ma položený na palubnej doske. Poznala som muža, ktorý si chcel popri šoférovaní otvoriť okno a skončil v nemocnici. Muž si sadne k novinám a jeho multitasking sa automaticky vypne. Nejako to súvisí s hemisférou, ktorú majú viac vyvinutejšiu. Síce mu pomáha pri orientovaní sa v priestore ale inak je im úplne nanič. Myslím si, že aj v tejto situácii majú bod znova ženy.
Ďalej hormóny – to, že ženy sú hormonálne nevyrovnané si rado hovorí veľmi veľa mužov, ale pritom stačí, že okolo nich prejde slečna s trošku väčším výstrihom či obtiahnutejšími nohavicami a spúšťa sa u nich Pavlovov reflex. Stále si myslíte, že muži maju dostatok krvi na to, aby im dostatočne zásobovala mozog aj penis zároveň? Alebo ste snáď videli ženu, ktorá sa cez celú ulicu obzerá za nejakým mužom, slintá pri tom, prská, píska a zavýja? Ženy sa vedia ovládať, vedia veľmi nenápadne a pritom efektívne riadiť, to čo je v nich. Ďalší bod pre nežnejšie pohlavie.
Podľa mňa aj tí naši „drsňáci“, ktorým sa skrývame do náručia pri hororoch a akčných filmoch nie sú až takí drsní ako si myslia. Skúste pred nimi povedať slovo tampón či krv v súvislosti s vami. Verím, že ak vás hneď v momente neovracajú, tak prinajmenšom aspoň utečú s krikom. Nehovoriac o tom, že majú teplotu 37,8° C a už sú na smrtelnej posteli a práve my – to slabšie pohlavie ho musíte obskakovať a pofúkavať všetky jeho boliestky. Práve nám plače na ramene a práve my (poprípade jeho matka) sme tie, ktoré ho môžu zachrániť pred takým niečim strašným ako je chrípka. Ďalší bod pre ženy.
Takto by som mohla pokračovať veľmi dlho a nájsť veľmi veľa príkladov a vedeli by sme sa spoločne zhodnúť, že ženám tento prívlastok patrí neprávom. Veď za každým úspešným mužom predsa stojí žena. Bez nás by neboli tým či sú. Veď práve my sme tie, ktoré sa stále, už celé stáročia posúvajú ďalej, bojujú za svoje práva a dokazujú, že nie sú len rodiace stroje, ale plnohodnotné bytosti, ktoré sa mužom vyrovnajú, zatiaľ čo muži sú už od praveku na tej istej úrovni. Lovec – manažér, veď podstata sa nezmenila.
Dátum vloženia 9. 5. 2011 23:59
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 3599
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Damnation (napísal autor básne)

    dúfam, že nikoho neurazím

    9. 5. 2011 23:59
  2. Mrakoplaš

    kvôli tomuto som sa musel prihlásiť...

    prvé čo mi po prečítaní napadlo bolo: au, to bolelo

    inak je to taký triezvy pohľad na danú problematiku, ženy treba brať rovnocenne vo všetkých smeroch, lebo ak to chlap podcení ani sa nenazdá a bude na kolenách...

    inak veľmi sa mi rátalo: "Stále si myslíte, že muži maju dostatok krvi na to, aby im dostatočne zásobovala mozog aj penis zároveň?"

    vnímam to ako výzvu
    a ešte je to dobré nabudenie do učenia, takže dík...

    ps: aj mužské pokolenie má "čierne" ovce, na to netreba zabúdať

    10. 5. 2011 00:22
  3. Dee Ann

    Pravdivé, a hlavne je to super páči sa

    10. 5. 2011 19:10
  4. Damnation (napísal autor básne)

    ďakujem

    10. 5. 2011 23:02
  5. Aisa

    fú, veľmi pekné

    11. 5. 2011 18:49