Basnicky.sk

kvapka  Zobraziť/skryť lištu autora

Klebeta

Pod posepkam ti tajomstvo,
To , co uz kazdy vie.
To najchutnejsie korenie
Vysmech a prazdno.
To sebavedome zazemie.

Do hlbok plytkosti vnasam ti s grimasou
Pravdu o pravde.
Nadviham priklop a vtrusiac len stipku
Rychlo ochutnam, ci znesies viac.

Potom uz nesetrim, delim sa s radostou,
Vychutnavam tu zvlastnu slast.

Dielo je hotove.
Uz lahsie sa mi dycha.
Ze ten co nevedel, ze uz to vie.

Ved vsetkych sa nas to predsa tyka,
A zalievat pravdive udolie
Je vecou PRAVDY
A ci nie?

Posledná aktualizácia: 18. 10. 2010 11:02
Dátum vloženia 17. 10. 2010 02:01
Básnička je vložená v kategórii Ostatné
Počet zobrazení básne 1296
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Jano1351

    pár zbytočných slov preč a možno by sa tým upravil aj rytmus a bolo by to na lepšej úrovni ako je to teraz

    18. 10. 2010 09:42
  2. Laci35

    Mne sa tvoja tvorba páči, je v niečo v tebe, nech to podáš akokoľvek je to pekné. Iste znalci poézie si nájdu vždy niečo čo nieje akoby som povedal? Podľa pravidiel? Áno rytmus, niekto ho považuje za dôležitý článok, ale práve včera som študoval stránky, kde sa buď minulý rok na súťažiach v poézii alebo tento rok prezentovali mladý básnici, majú skvelé básne, bez rýmov, bez rytmu a predsa ohromne presvedčivé. Tým nevravím že rytmus nieje dôležitý, isteže pre niekoho je, aj ja sa snažím ho naučiť, no zatiaľ mi to nejde. Len som chcel povedať že keď to má myšlienku, a človeka to zaujme ani ho nenapadne riešiť nejaký rytmus a rýmy. Mne sa tvoja tvorba páči taká aká je. Jano1351 má iste zaujímavé básne, a jeho tvorba je zaujímavá, a vážim si jeho postrehy keď mi napíše kde čo je zlé, lebo mi to určitým spôsobom pomáha, a mne sa je výtvory páčia, ale keď som to ukázal ľuďom z mojho kruhu išlo to evidentne mimo nich a nejak ich to nezaujalo, preto ja hovorím že všetko je subjektívny pohĺad na vec, dúfam že som si ťa nerozhneval teraz, lebo to by a nerád a som vďačný za každý tvoj koment či k mojej básni alebo k iným a rád si tvoje postrehy a názory prečítam, lebo mne to pomôže. Mne sa táto vec páči

    18. 10. 2010 10:23
  3. Jano1351

    čo keby si napísal link na tie stránky, v ktorých si včera listoval, veľmi som zvedavý na tie básne...

    18. 10. 2010 10:27
  4. Laci35

    www.literarnyklub.sk

    18. 10. 2010 10:38
  5. kvapka (napísal autor básne)

    ..joj ale ste ma potesili, ticho a ziaden koment ma uplne odpisal,uz som si myslela, ze ste si mavli rukou a odpisali !
    joj ci mi kritika dobre padne , ked sa tak zamyslim, ze niekto vobec so mnou strati cas.Uprimne dakujem.A ked sa moja tvorba paci, tak to som uplne na makko .
    Ja sa snazim brat do uvahy vsetko, ale niekedy mi to jednoducho nedojde. Teraz mi 13 rocna dcera vysvetluje ako znie rytmus v basni .
    Este raz ,ste zlati a dakujem!

    18. 10. 2010 10:55
  6. Jano1351

    Laci, tú stránku som si pozrel a v každej básni som našiel rytmus a dalo by sa povedať, že pravidelný...asi je to vecou cítenia a sluchu, čím ťa nechcem zhadzovať...a možno to všetko súvisí s osobným vnímaním jednotlivca...

    18. 10. 2010 12:09
  7. Laci35

    Mňa nezhodíš, to ja také neriešim. Ale myslím že poslednou vetou si vyjadril úplne všetko. 100 ľudí 100 chutí. Je ťažké polemizovať o pravidelnosti, nech je to akokoľvek aj bez rytmu či s nepravidelným rytmom alebo s rytmom je báseň pekná ak má dej a má čo povedať,a je čitateľom pochopená teda to je môj názor. Ty hovoríš že tam rytmus bol, ja tvrdím že v dosť básniach a to som ich prečítal všetky, evidentne kríval a niekde aj na obe nohy, no napriek tomu ma všetky oslovili zrejme preto lebo som ich vedel stráviť, nemusel som si ich čítať 2 a viac krát, aby som pochopil voč kráčí. Naďalej trvám na tom, že tu patríš aspoň pre mňa k zaujímavým tvorcom a tvoje názory a vyjadrenia rešpektujem s úplnou vážnosťou.

    18. 10. 2010 12:20