Basnicky.sk

MikroB18  Zobraziť/skryť lištu autora

Hostinec u Bedára alebo malá dedinská šou!

„Drž hubu lebo ... !" zreval podnapitý chlap a tresol päsťou do stola.
V hostinci U Bedára bolo vždy rušno. Hluk kričiacich opilcov sa miešal dokopy s cigánskou kapelou .Znelo to ako zúfalý nárek rozprášeného Napoleonovho vojska. Cigaretový dym tu bol taký hustý , že netrénovaný človek po chvíli padol ako mucha postriekaná biolitom .V neveľkej miestnosti bolo umiestnených asi desať stolov. Všade tu posedávali miestni štamgasti podgurážení kvalitným pivným mokom .Čapovali tu totiž Prazdroj najlepšie pivo široko ďaleko. Pri bare postávali mladí sopliaci hľadajúci rozptýlenie. Ženy tu boli akési viac povoľnejšie ako inokedy. Posilnené alkoholom sa zmietali vo víre cigánskej kapely.
„Mama nechaj ma už predsa som dospelá ...!" spievala cigánska krásavica .Tie jej čierne oči pôsobili priam hypnotizujúco. Baviaci sa dav odspieval celú pieseň spolu s ňou. Atmosféra bola vynikajúca , peniaze do kasy krčmára Bedára sa len tak sypali .

* * *


V kúte spolu s chlapmi popíjal Silvester. Bol to čudák. Starý mládenec ktorého najviac zaujímalo , koľko polí má obrobených a aká bude tohtoročná úroda. Venoval sa výlučne práci , na ženy a zábavu mu nezostávalo času. Vlastne to bola jeho obvyklá výhovorka keď si ho chlapi v robote doberali. Vždy ich zahriakol s tým že , on nemá čas na hlúposti. Jediné čomu sa dokázal oddať bol alkohol , bol schopný sa spiť úplne do nemoty. Zniesol toho ako ruský cár, miešal do kopy pivo so zelenou .Čo mohlo byť pre netrénovaného smrteľníka celkom zničujúcim faktorom. U neho to skončilo len bežnou " opicou".

* * *

V strede miestnosti sedela Beta s Gregorom. Bol to miestny hyperaktívny pár. Staršia pobehlica si narazila mladého kanca .A tak zvykli stvárať pekné kúsky. Ich témy sa samozrejme točili výlučne okolo sexu. Dokázala sa vystatovať aká je ona ešte aktívna v posteli , že ten mladý má čo robiť aby stíhal uspokojiť jej túžby. Veľa krát rozprávali až tak nechutné detaily , že človek slušne vychovaný by sa musel prinajmenšom červenať .Keď im však nebolo niečo po vôli dokázali byť veľmi agresívni. A spolu ako suka a pes sa pustili do hocijakej bitky. Ľudia sa ich báli .Ich chovanie bolo totiž veľmi nevyspytateľné. Vyznačovali sa až necitlivou surovosťou. Keď raz Beta schytila svojho psa na obojku a vo vzduchu s ním točila , mali dosť aj silné povahy. To psie skučanie priam naháňalo hrôzu .Ona aj s Gregorom sa tomu len smiali.

* * *

Schyľovalo sa k polnoci. Zábava pomaly gradovala. Krásna cigánka spievala cigánsky čardáš a točila bokmi tak , že aj starý mládenec Silvo spozornel. Zdvihol svoj prepitý ksicht a tupo hľadel na to predstavenie. Kúsok od kapely sa zvíjal známi pár Beta s Gregorom .Boli už riadne pod parou a tak div že nesexovali priamo na parkete. Vtedy Bete ruplo v debni. Odsotila Gregora a rozbehla sa k cigánočke.
„Ty mi tu budeš zvádzať chlapa , ty fľandra!" podišla k nej a vrazila jej takú facku , až jej vypadol mikrofón z ruky.
To ale nemala robiť, to už bolo priveľa aj na starého Silvestra. Vrhol sa na nepríčetnú Betu. Schytil ju za rameno snažiac sa ju odtiahnuť, tá v snahe vytrhnúť sa mu stratila rovnováhu .
„Prásk !" len to tak zahučalo .
Rozpleštila sa na zemi a hneď na ňu sa zvalil Silvester. V tom čase sa otočil Gregor a uvidel svoju milú na zemi .Rozbehol sa k Silvovi. Stiahol ho z Bety a začal ho kopať hlava nehlava.
Všade bolo kopu krvi po zemi sa váľali vylámané Silvove zuby. Zrazu zostal nehybne ležať.
Miestnosťou sa rozľahol ženský nárek.
„Ten špinavec ho zabil , robte niečo !" kričali ženy.
Gregor sa otočil s chladnou hlavou akoby sa nič nestalo odchádzal . Beta ho ťahala preč vedela že je zle. Chceli vyjsť na ulicu. Beta vykročila ako prvá. Vtedy vybehla spoza davu mladá speváčka a jedným šmahom noža podrezala Gregorovi hrdlo.
„Tak Ti treba ti špina , oko za oko , zub za zub!" zasipela cigánka a zmizla v dave.
Hrozne zachrčal , krv sa z neho valila ako s prasaťa .Dusil sa , ležal na zemi a pomaly umieral. Beta revala ako zmyslov zbavená bola evidentne v šoku. Skláňala sa nad mŕtvolou svojho druha.
„ Zabite tú sviňu cigánsku!" hučala .
Vtedy vytiahol cigánsky huslista revolver a vpálil jej guľku rovno do hlavy. Konečne bolo ticho. Nik už nereval ,ľudia stáli ako zmeravený a pozerali na mŕtve telá.
Len miestny hrobár Laco si mädlil ruky a v duchu si vravel , „aký to bol zasa úspešný víkend."
Dátum vloženia 9. 1. 2008 15:46
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2643
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. Michal Bednář

    no próza ti ide....teda hej....aj ked,sa nehnevaj,ale prečítal som len do polovice,musím utekať...potom dočítam...a ohodnotím....

    9. 1. 2008 16:32
  2. Michal Bednář

    som tu...dočítal som...ten koniec ma pobavil...mám rád čierny humor....inak sa mi to zdalo také moc opisné....ale platí to čo som napísal...

    9. 1. 2008 17:37
  3. Saphira

    no ten hrobár ánoale ináč toto sa mi veľmi nepáčilo...neviem možno príliš surové...máš aj lepšie

    9. 1. 2008 18:36
  4. nereg. DAN VAN MAR

    to je hrozne...a tie vulgarizmy... teda katastrofa

    9. 1. 2008 19:02
  5. nereg. Saphira

    takto ani nie že surové ale skôr také, hmm...neviem trošku brutálne asi...ale nehovorím že je to zlé...len pre mňa nie

    9. 1. 2008 19:42
  6. nereg. bnm

    DAN VAN MAR asi nevie čo je novodobá próza, skus si prečítať English is Easy Csaba is dead
    Netvrdím, že na to aby bola próza úspešná musí tam byť more nadávok, ale ak tam pasuje a vhodne sa použije prečo nie.
    Inak toto bolo dobré, až surové

    9. 1. 2008 20:15
  7. MikroB18 (napísal autor básne)

    čafte všetci díky za komenty , no tak je to možno trocha tvrdšia ,ale tak je to moderná proza tak sa to tam hodí ....
    .... mám jednu takú ako mi povedali archaickú ako prasa v štýle Kukučína proste z dedinskej tématiky ved ju sem zasa hodím...
    ...diky ak sa páčilo ak nie nabudúce bude lepšie...

    10. 1. 2008 17:37
  8. Michal Bednář

    sa tešíme....

    11. 1. 2008 12:53
  9. slonica

    Síce trocha brutálne, no ten koniec bol perfektný...

    16. 1. 2008 21:42
  10. ..::Liuška::..

    že Happy ending

    20. 1. 2008 00:15
  11. nereg. lucula05

    moja najoblubenejsia rozpravka na dobru noc...uz sa tesim, jak ju budem rozpravat spoluziackam na lyzaraku

    10. 2. 2008 20:43