Basnicky.sk

mesicek  Zobraziť/skryť lištu autora

rozlucenie

Rozlúčenie
Je krásny deň ako ruže rozkvitnuté v záhrade a moje šťastie s Anjelikom je pri Tebe a Tvoje šťastie s Anjelikom je pri mne. Anjelikom, ktorý mi skrášľuje deň, noc, každú sekundu, minútu, každú chvíľu môjho života. Chvíle tak nádherné a dlhé, ktorým chýbalo šťastie a Anjelik, ktorý ich rozveselí a nenechá smutné a samotné. Tvoj Anjelik, ktorý sa objavil potichu, pomaly no krásne, vošiel do môjho sveta a srdiečka. Prišiel ako hviezdy na oblohu každý večer, ktoré nevydávajú žiadny zvuk, len sa objavia a spríjemňujú noci a skrášľujú ich. Trblietajú sa ako drahokam, ako Tvoje srdiečko, ktoré žiari a rozdáva radosť, šťastie a pekne zohrieva moje nádherným pocitom, ktorým je Láska v kamarátstvo. Kamarátstvo krásne ako mraky na oblohe, ktoré vytvárajú pár idúci vedľa seba a nenaruší ich ani silný vietor.
Deň ubiehal rýchlo, ako voda v jazerách, riekach, ako vietor, ktorý sa ponáhľa prevetrať krajinu novým a čerstvým vzduchom. Tým, ktorým letia ďalší Anjeli za niekým komu skrášlia deň a vytvoria mu úsmev na tvári. Úsmev, ktorý je dôležitý pre krajší deň na zemi a príjemný pocit v srdiečku. Vietor s novými Anjelmi priniesol aj večer a krásnu oblohu, na ktorú prišli hviezdy pekne potichu aby rozjasnili a ukázali svoje čaro, ktoré sa v nich skrýva. Čaro, čo upúta každého, kto sa na ne pozrie a obdaruje každého niečím. Darmi zohrievajúce srdce a dušu, ako je radosť, Láska, šťastie a hlavne myšlienky a spomienky. Tie dary, ktoré mi priniesol aj Tvoj Anjelik, ktorými si teraz spríjemňujem dni aj s Anjel a hviezdami nad nami. Znášam sa k ním, ako pierko ľahučko, pomaly a bezpečne, lebo je so mnou Tvoje šťastie a Anjel, ktorý na mňa dávajú pozor.
Prišla noc, tichá, tmavá, len svetlo z hviezd a mesiac svietilo, keď sa Tvoje šťastie vybralo za Tebou a moje za mnou. Vtedy mi Tvoj Anjel povedal, že šťastie muselo odísť, aby prinášalo radosť a príjemný pocit tam kam ideš. Oznámil mi, že odchádzaš a ja prichádzam o niekoho, kto už nebude nablízku, ale ďaleko ako hviezdy medzi sebou. Prichádzam o človeka a jeho šťastie, ktoré ma nádherné srdiečko s dobrou povahou. Srdiečko, ktoré zapĺňa to moje veľkým kamarátstvo a myšlienkou, že ho mám. Človeka, na ktorého stále myslím, je mojou myšlienkou ráno a večer, každú minútu a sekundu, každú chvíľu v mojom živote. Si ten, kto tu bol a zrazu niet.
Moje šťastie sa vrátilo smutné s plačom, že muselo opustiť krásu, čo sa skrývala vo vnútri srdiečka. Vrátilo sa ku mne, aby som neostal sám bez šťastia. No Anjelici pri nás ostali, nech strážia toho, na koho myslíme a vieme, že tu je , keď ho budeme potrebovať. Šťastie ako aj ja plakalo, hviezdy už neboli na oblohe toľko ako predtým, no boli jasnejšie. Svietili ako slnko cez deň, nech keď sa pozrieme na ne, spomenieme si na seba a na toho druhého, ako ho Anjelici strážia. Hviezdy boli menej, lebo tie ostatné zakryl smútok a slzy za túžbou na kamarátstvo, na ktoré nám ostali spomienky, myšlienky a nová túžba po návrate. Tvoj Anjelik mi oznámil, že šťastie sa vráti s Tebou, no kedy nevedel. Ale návrat, že bude krásny, šťastný a hviezdy na oblohe budú opäť toľko ako boli keď si odišla.
Prichádzal hlboký večer a čím bližšie bol odchod, tým väčší smútok za Tebou. Spomienky a myšlienky boli častejšie a vytvárali radosť, že Ťa mám no zároveň smútok, že mi odchádzaš. Smútok veľký ako vesmír s hviezdami, ktoré tvorili spomienky na Teba a žiaľ. Každá myšlienka, ktorá Ti letí a vracia sa späť s odpoveďou ma robí šťastným, že si ešte tu. No pripomína, že o chvíľu odídeš a ja budem sám. Nielen ja, ale aj šťastie ktoré sa vrátilo a všetko čo bolo s Tebou. Po odoslaní ďalšej myšlienky, ktorá sa nevracia prichádza smútok, ktorý vie, že až ráno sa vráti, ale posledný krát, pod týmto mesiacom a hviezdami. Keď sa vráti nabudúce, budú tu iné hviezdy, mesiac, chvíľa a čas, ktorý pôjde s nami všade. Spánok prichádza veľmi pomaly, lebo silnejšie ako spánok je radosť a pocit, že Ťa tu ešte mám. No nakoniec po dlhom čase prevláda spánok aj s Tvojím Anjelikom, ktorý potláčajú smútok a myšlienky, aby šťastie so mnou sa vybrali spať.
Po príchode rána, keď lúče slniečka ma hladili a prebúdzali, sa vrátila myšlienka s odpoveďou. Táto odpoveď priniesla slzy a obrovský smútok za Tebou. Odišla si a s Tebou moja radosť, ktorá bude mať dlhú a namáhavú cestu späť, lebo žiaľ ju prekonal a ona musí s ním bojovať. Žiaľ, ktorý je veľmi veľký a ťažký na duši a srdci.
Rozlúčenie je najťažšia vec na svete. A preto si užívajme každú chvíľu s ľuďmi, ktorých máme na blízku, lebo sú Tí, ktorý sú pri nás a spríjemňujú nám život a robia ho iným a krajším. Užívajme si chvíle s tými, čo sú nám najbližší pretože bolesť srdci keď odídu je najväčšia bolesť akú máme, či už sa vrátia, alebo nie. Nezabúdajme preto robiť všetko to čo chceme, nech neľutujeme neskôr, že sme to nestihli.
Rozlúčka s Tebou, keď si odišla, bola jedna z najťažších v mojom živote. Hoci sme len kamaráti, no v mojom srdci si zanechala niečo, čo bolí keď odchádzaš, plače keď sa lúčiš a zomiera, keď tu nie si. Si človek, ktorý ma robí veľmi šťastným, obyčajným myslením na Teba, alebo keď myslíš na mňa dáš mi to najavo sms, alebo prezvonením. Si šťastíčko, ktoré v tomto období vypĺňa moje srdiečko a dúfam, že bude aj v budúcnosti, či už ako kamarátka, alebo priateľka.

Ďakujem Ti ...
Dátum vloženia 13. 11. 2006 16:53
Básnička je vložená v kategórii Smutné
Počet zobrazení básne 4239
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. jojo

    to to je čo?

    16. 11. 2006 22:07
  2. mesicek (napísal autor básne)

    to je pribech o rozlucke 2ludi....

    24. 4. 2007 17:43