Basnicky.sk

utajeny 6

...Ako keby chcel zo seba zmyť v tú chvíľu nie len zmes vašich telesných tekutín, vzrušenie a napätie zároveň ale aj akúsi neidentifikovateľnú necistotu , ktorá sa tam z akého si Vesmírneho preskupenia chvíľ a udalostí dostala a v tej sekunde ju precitol.
Nedokážem nájsť odpovede na otázky typu PREČO ??? prečo sa vždy všetko zrúti v najneočakávanejšom okamihu a bez ohlásenia – skúsim Dr, Murphyho??
Tisíce večerov strávených sama so sebou som mávala nutkanie zavolať mu, ale na čo?? ?Čo mu poviem??? Budem ho obťažovať svojou nekonečnou túžbou po jeho bytosti??
Keď máte tieto stavy je najjednoduchšie zavolať si taxik zájsť do večierky NONSTOP a kúpiť si dobré, kvalitné suché, crecry prípadne aj niečo sladké – na podporu tvorby sérotonínu, ktorý má momentálne hodnotu vo vašom organizme mínus štyri, merať cestu späť, zavrieť sa a oddávať sa rozjímaniu , má to však aj mnohé nevýhody a temné stránky,
po chvíli sa odparí spolu s alkoholom aj nadšenie z pocitu, že ste konečne vyriešili prapodstatu existencie vesmíru, premáha vás absolútna únava, letargia a je vám na davenie , snažíte sa zaspať, ale potrebujete zároveň uzemniť telesne aj duševne , siahnete po telefóne a hľadáte v zozname priateľa, spriaznenú dušu – človeka ktorému môžete zavolať o tretej ráno a viete, že vás poteší, povzbudí a pochopí, keď sa však dostanete na koniec adresára SIM karty so 100% zaplnenou kapacitou s 500 účastníkmi, zistíte, že váš mobilný telefón nemá v pamäti uloženého žiadneho človeka ktorému by ste sa bez výčitiek svedomia , mohli práve teraz vyliať....
Až z odstupom času zistíte, že napriek tomu ste aspoň skontrolovali, či človek, vďaka ktorému tieto stavy mávate, spí alebo.....???
A zavolali ste mu
-ups – zvoní, hm zložíte, však čo by ste mu tak asi povedali,-( ešteže máte typ telefónu, kde bez použitia kódu alebo troch stlačení gombíčkov voláte automaticky utajený )– kedysi mával aspoň vtipnú odkazovku, tak ste si mohli sporadicky pokecat s Chandlerom, ale teraz???
Ráno si jasne nepamätáte takmer na nič, v hlave vám duní ako v tuneli metra počas vstupu vagónov na perón . Objem lebky sa do rána o dve tretiny zmenšil a obsah sa vám snaží za každú cenu predrať za hranice vedomia, čo spôsobuje nesmiernu nevoľnosť a poruchu duševnej i telesnej motoriky. Keď Vám človek zavolá, či ste ho náhodou v noci neprezvánali, bez váhania odpoviete NIE. .. po chvíľke vás začne zožierať tupá neistota, hanba a strach z prípadnej reakcie v okamihu pravdy – čo mu nedáte v noci pokoj, či vám ide o to aby sa mu na základe neželaných volaní z utajených čísel, nepostavil v pokročilú nočnú hodinu atď...
Hlavou vám víria všetky možné vysvetlenia, výčitky, sem tam sa hlási svedomie ale periodicky v tomto vašom úchylnom počíňani podľa všetkého pokračujete a sami neviete PREČO? NA ČO? ZA ČO?
- proste ako keby vás ukájalo pomyselné spojenie, v danom okamihu , vášho a jeho mobilného telefónu, ako keby ste prevádzkovali istý druh mobilnéj lásky či spolupatričnosti.
Skrátka a jasne , toto sa nedá pochopiť, takže ako by sa to dalo vôbec vysvetliť???
Jediné čo môžete urobiť je naordinovať si antikoncepciu –len ktorá je tá najsprávnejšia a najvhodnejšia?

Ešte v ten večer som si zmazala telefónne číslo utajeného, skontaktovala som svojho mobilného operátora, mali zo mňa radosť predpokladám, keď som sa o jednej v noci ozvala svojim anjelskym mikrofonickým hlasom, s požiadavkou na zrušenie clearu, sexy hlas mladého muža sa mi snažil vysvetliť, že by nemuselo byť nutne podstúpiť tento krok, keďže si môžem urobiť vlastné nastavenie priamo v aparáte, rýchlo som milý sexy hlas vyviedla z omylu, a informovala som ho o technickom nedostatku môjho telefónu, kde sa nedá trvalo nastaviť unclear, takže ak si pred každým jedným práve sa snažiacim spojením s kým koľvek nepotvrdím funkciu odoslať ID, volám utajená, a keďže niekedy konám rýchlejšie než uvažujem, bude lepšie aby som tuto vymoženosť nemala ... koniec koncov, nemám žiaden dôvod volávať utajená..... pokiaľ nechcem niekoho štvať či deprimovať....alebo naňho pôsobiť ako antikoncepcia :O))
dátum vloženia
9. 10. 2006 12:10
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. kracajuca

    hmmm je to dlheeee .. esteze viem citat rychlo :o)

    vskutku je to zaujimave dielko, hej. Pekne myslienky, ma to plynulost a.... mozno si pozriem aj tie predchadzajuce casti: , ak bude cas. Aj ked je to dost narocne ,niektore veci by sa zislo vypichnut v texte More. Mas tam plno dobrych viet, ale v tej zaplave textu sa to potom straca.

    Ale v konecnom dosledku sa pacilo.

    10. 10. 2006 08:40
  2. nereg. bosorka ZKM

    KRACAJUCA - dakujem

    10. 10. 2006 14:41