Basnicky.sk

Cesta

,,Cesta životom do neznáma“

Je to najdlhšia cesta, ktorú človek niekedy prešiel, pretože to je cesta ,,od narodenia až po smrť“. Preto je to cesta do neznáma, nevieme čo nás tam čaká, alebo čo si pre nás pripravila naša cesta – cesta životom! Raz je pekná, nádherná, plná krásnych vecí, zážitkov, inokedy je trpká, smutná, plačúca, ale taká je cesta.
Nevieme kde nás osud zaveje, nevieme kedy sa zaľúbime, nevieme kedy zomrieme. Môže to byt dnes, zajtra, o týždeň, o dva, o tri. Nikto to nevie, dokonca ani lekári, proste nikto. Preto by sme si mali užívať každú sekundu svojho života, lebo nevieme do kedy tu budeme! No nie každý si ju môže užívať, buď nemôže chodiť, rozprávať, nevidí alebo nič nepočuje, je vážne chorý, lebo je ako telo bez duše! Telo žije no duša je mŕtva. Takým ľuďom by sme mali pomáhať aby aj oni vedeli si užívať život po kým sú na svete. Pre niektorých sa cesta skončí veľmi skoro, iní žijú veľmi dlho. Prečo?? Prečo niektoré malé deti, mladí lúdia sa nedožijú vysokého veku? Čo sa to deje? Prečo musia mat ťažký život? Prečo je všetko také ťažké , zložité? Čo sme kedysi mohli, teraz nemôžeme? Cesta je veľmi dlha, nikto nevie ako jeho cesta životom skončí! Nikto to nemôže ovplyvniť! No stačí sa poobzerať okolo seba a zistime, že aj keď je niekto smutný alebo šťastný tiež ma cestu, ktorú nevie ovplyvniť. Čo ty, ktorých nikto neberie vážne, čo im každí klame do oči. Ako sa asi musia cítiť? Určíte hrozne! Pre nich je cesta omnoho smutnejšia, no nie vždy! Pretože sa vedia aj smiať a to je to najkrajšie. Každé živé stvorenie na tomto svete si zaslúži, aby ho niekto mal rad, aby mu mohol povedať že všetko bude dobre, že to prejde, prebolí to. No nie každý ma také šťastie, ale ja tak sa vedia smiať.
Smiech vylieči každučkú ranu, ktorú nám naša cesta priniesla! Chcem len týmto povedať, že každý na svete si zaslúži šancu, aby ta jeho cesta bola o niečo krajšia a veselšia, aby ho niekto mal rad, aby si mohol užívať každučkú sekundičku svojej cesty, čo najkrajšie a hlavne, aby sa mohol smiať a ľúbiť ako iní!
dátum vloženia
18. 9. 2006 09:21
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre