Basnicky.sk

Nika5  Zobraziť/skryť lištu autora

List odpustenia


Na brehu rieky stál muž. Díval sa na hladinu a pozoroval kruhy vo vode. Bol sám a spoločnosť mu robili ryby, ktoré plávali vo vode. Nevenoval im veľkú pozornosť. Bol zahľadený do seba a svojich problémov. Nemal rodinu ani nič z čoho by sa tešil. Mal len svoju starú chalúpku v ktorej prežíval najviac času. Prirástla mu k srdcu. Bola mu jeho domovom.
Jedno ráno, keď sa tak prechádzal, okolo rieky zbadal niečo zvláštne. Nevedel čo to je a tak sa išiel lepšie pozrieť. V tom zbledol. Na brehu rieky bola zachytená staršia hnedá skrinka. Podišiel ku nej a chcel ju otvoriť. No nepodarilo sa mu to, lebo skrinka mala niekoľko zámkov. Ako tak jednu po druhom otváral, postupne sa dostal k hlavnej. Potrápil sa s ňou a keď povolila, tak sa skrinka konečne otvorila. Na dne skrinky bolo položené malé perníkové srdce s listom. V liste bola fotka a v nej stálo toto:

„ Drahá Margaret!“

Týmto listom sa ti chcem ospravedlniť za to, že som ti ublížil. Viem, že som sa v poslednej dobe nesprával ohľaduplne a milo. Viem, mala si to so mnou ťažké. Neprichádzal som načas domov a dal som prednosť kamarátom pred tebou. Naše dve deti to vedeli a chceli, aby sme sa zmierili. No ja som nechcel. Zanedbával som nielen Teba, ale aj svoje deti. Dokážem si predstaviť tvoju zúfalú a utrápenú tvár. Bola si veľmi dobrou manželkou a ešte lepšou matkou. No ja som si to neuvedomoval. Bol som slepý a moc zahľadený do seba. Chcel som mať všetko a teraz nemám nič. Všetko sa mi stráca pred očami. Ostala mi len nádej, že ma raz prijmeš. Spomínam si na ten čas, ako si sa o mňa starala. Bol som vážne chorý a vtedy si bola pri mne. Bola si ako môj strážny anjel. Bez Teba a tvojej lásky by som to neprekonal. Nikdy nezabudnem na slová, ktoré si mi raz povedala:“Mám ťa rada a nech sa stane čokoľvek, navždy budeš v mojom srdci. Zmenil si môj život a ja ti dávam svoj. Som šťastná v tvojej blízkosti. Chcem, aby si tiež bol šťastný.“
Boli to pravdivé slová plné lásky. Ja hlupák som ťa odvrhol. Teraz to všetko ľutujem a pochopil som, že si bola mojou jedinou láskou. Bola si mojím strážnym anjelom.
Chcem sa ti poďakovať za lásku a trpezlivosť, ktorú si mi dávala. Ľúbim ťa a vždy budem.

Navždy Tvoj Luis

P.S. Zmenila si môj život. Chcem ti ho vrátiť s láskou.

Keď dočítal, pristúpil k oknu a tam sa rozplakal. Tento list dávnejšie písal svojej manželke. Teraz hlboko odpočíva v pokoji. Pred smrťou sa s ňou rozlúčil slovami. Chcel jej prečítať tento list, ale ona odmietla. Chcela, aby ho prečítal až po jej smrti. Vedela o čom bol a preto mu už dávno odpustila.




Dátum vloženia 5. 8. 2006 13:31
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 7441
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. michi dži

    Vo štvrtok 21.9. 2006 sa stretávame o 18tej hodine v Rolo Café na štefanikovej ulici.na neoficialnom zoznamovacom stretnutí za účelom založenia nového literárného klubu.kde sa dohodneme na spôsobe fungovania a miesto posobenia.Michi dži .Vykročme z tieňa nepoznania!
    poetman@pobox.sk

    11. 8. 2006 02:42