Basnicky.sk

butterfly  Zobraziť/skryť lištu autora

Láska

Čo je to láska? Tak jednoduchá otázka, no pritom zložitá zároveň. Ľudia sa ňou zaoberajú mnoho rokov.
Láska. Láska je cit. Cit ľudí k ľuďom .Na svete je mnoho druhov lásky. Je však aj mnoho spôsobov, ako lásku prejavovať.
Keď sa narodíme, ako prví nám lásku dávajú rodičia. Rodičovská láska je veľmi dôležitá. Bez nej by sme ešte ako maličké bytosti na tomto svete, asi len veľmi ťažko vedeli prežiť. Samozrejme, sú aj rodičia, ktorí sa o svoje deti odmietajú starať už od narodenia. Potom sme však odkázaní na starostlivosť a lásku niekoho iného. Ostaňme však pri rodičovskej láske. Keď po prvýkrát otvoríme oči, keď po prvýkrát zazrieme svetlo sveta, zazrieme i rodičov...Sú veľmi šťastní a prekypujú láskou. Od narodenia až po dospelosť, vlastne po celý život sú nám oporou. Vždy nám dokážu pomôcť či poradiť vtedy, keď to najviac potrebujeme. Už len ich pohľad či pohladenie, nás dokážu postaviť na nohy. Toto všetko robia s láskou...
Počas nášho dospievania sa stretneme s množstvom nových ľudí. Medzi nimi si určite nájdeme mininálne jedného verného priateľa. Pod pojmom priateľ mám na mysli človeka, ktorému môžeme povedať všetko – naše každodenné radosti i starosti.
Človek pred ktorým môžeme myslieť nahlas. Osoba, ktorá nám dá ‘facku’, či pohladenie vtedy, keď to najviac potrebujeme. V neposlednom rade je dôležitá i úprimnosť. Bez nej sa dá fungovať len veľmi ťažko. V priateľstve však platí staré známe ‘dávaj - ber’. Nestačí lásku len prijímať, ale treba ju i rozdávať.
Som si istá, že počas života nájdeme i osobu – partnera, s ktorou, túžime prežiť zvyšok svojho života. Osobu, s ktorou si plánujeme rozprávkovú budúcnosť. Osobu, pri ktorej budeme cítiť jemné chvenie. Nie je presne určené kedy ju stretneme. Ten čas však určite príde. Príde vtedy, keď to budeme najmenej čakať.
Na svete teda existuje mnoho druhov lásky. Bez nej by náš život nebol takým krásnym. Vždy však platí: Aby si bol milovaný - MILUJ!
Dátum vloženia 17. 7. 2006 21:25
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1714
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. uihuiuji


    9. 9. 2006 11:08