Basnicky.sk

Andrej  Zobraziť/skryť lištu autora

Prečo mám taký pocit?

Presne pred troma rokmi som vedel, že som zamilovaný do jedneho dievcata, ktoré sa volá Kaťa. Vtedy som bol siedmak, a mal som 13 rokov, ale ona ma doslova očarila jej krásou - doteraz to mám všetko pred očami. Sedávala ešte s jednou kamarátkou na našom dvore, a vždy, keď som ráno vstával, som sa strašne tešil na to, ked pojdem zo skoly a uvidím ju... Vtedy som sa asi prvykrat do niekoho zamiloval!! Prezival som cosi nadherne, vzdy, ked som isiel okolo nej, musel som sa na nu pozerat...
Kaťu som spoznal okolo mája, a keď sme mali posledný deň v škole, dostávalis me vysvedčenie, išiel som domov s mojími dvoma spolužiakmi, a vtedy tam sedela na tej lavičke - moje srdce zacalo bit, chcel som prist rychlo ku nej, a povedat jej, ze ju strasne milujem. Ale pomyslel som si, co by mi povedala... Bol som ohromený tým, že som ju videl - bola taká krásna... Strasne som tuzil byt vedla nej, divat sa jej do očí, ale nemal som odvahu. V ten den sme isli v noci na dovolenku do Chorvátska, celú noc som rozmýšľal iba nad nou - nevedel som sa dockat, kedy prideme z dovolenky, a ja ju opat zbadam! Vtedy ma napadla ale jedna vec: co ak ma nejakeho chalana??! Zacal som nad tym silno uvazovat, ale nechcel som si to pripusit. Mali sme krasnu dovolenku, a ja som den co den myslel nad tym, co robi, ako sa ma... Byvali sme v jednom hoteli, ktoreho okolie bolo krásne. Kazdu noc som sedaval pri sviecke na balkone, pocuval som krasu ticha, a dival sa horiacu sviecku. V tichu som si predstavoval chvilu, ze som vedla nej... Naplnilo ma to obrovskou radostou. Strasne som sa tesil domov. Ked sme po tyzdni prisli domov, boli sme unaveni, ale ja som chcel ist do kostola. Tak som aj spravil. Ked som sa vracal z kostola, stretol som ju!! Konecne som ju videl!! Vtedy som zabudol na vsetky svoje problemy, a nechal som sa nou očarit. Videl som ju sotva 10 sekund, ale mal som pocit, ze stojim na nejakej skale, a okolo mna je to najkrajsie, co moze clovek vidiet!!!
V ted den sme sedeli s chalanmi na schodoch, a ona bola tak o 20 metrov vedla nas. Sedela tam s nejakou kamaratkou, o ktorej som sa neskor dozvedel, ze to je jej sestrenica. Zrazu sa postavili, a isli smerom okolo nas. Obidve sa smiali, ale ked isli okolo, Kaťa mala sklonenú hlavu, a niečo vravela, Saša (sestrenica) sa na nas divala. Potom rychlo utiekli, a Saša sa vratila a opytala sa: "Chalani, ktory z vas je Andrej??" Vtedy to vo mne udrelo... Nechcelo som verit, ze by som to mohol byt zrovna Ja, pretoze tam bol este jeden Andrej... Asi o dva dni neskor som bol s mojim najlepsim kamaratom Marekom na dvore, a rozpravali sme sa. Opytal som sa ho, ci pozna tie dve baby, ktore tam sedavaju na schodoch - odpovedal, ze ano! Chodili na tu istu skolu, kam Marek!! Avsak nevedel mena. Bol tam este jeden chalan - hotova potvora - Tomas, ktoreho brat sa kamaradil s tymi dievcatami. Opytal som sa ho na ich mena. Povedal mi: Kaťa a Kika! Bohuzial, zle sme sa pochopili, a ja som si ich zamenil - o Kaťi som si myslel, že to je Kika a o Kike, že to je Kaťa:-) Potom sme si boli sadnút na lavicku, na ktorej sedavali aj ony dve. Skoro som dostal sok, ked som na tej lavicke videl vyrezane svoje meno a pod nim srdiecko!! Nechcel som verit, ze to mozem byt Ja, ale chcel som byt o tom presvedcený... Neviem prečo, ale pevne som dufal, ze to pisala prave ona - Kaťa! Ako som uz spominal, ta potvora Tomas, hned na druhy den isla za Katkou a Kikou, a všetko im povedala - avšak zle, pretože sme sa zle pochopili, a zamenili si mená. Takže on im povedal, že mne sa nepáči Kaťa ale Kika!! ASi tak o tyzden, ako mi to Tomas povedal, som videl, ze moje meno na tej lavicke bolo zaskrtané... Odvtedy som ju uz nevidel. Az ked som sa raz vracal od babky vecer na bicykli, videl som, ako ide. Isla s Kikou a s chalanom, s ktorým sa drzala za ruky! Skoro som sa tam rozreval!!! Avsak neskor som zistil, ze to je jej brat, a ze sa drzali za ruky, pretoze isla oproti nim jej brata byvala priatelka, a on jej chcel napriek... Potom som ju uz velmi dlho nevidel. Strasne mi chybala. Nemal som chut na nic, bol som odhodlany chodit po celom Púchove a hladať ju.

Avšak, predci sa niečo stalo - posledny prazdninový den sme hrali na nasom dvore futbal, bola tam!! Vobec som netusil, ze byva 50 metrov od mojho vchodu! Ked sa zotmievalo, isiel som sa s Marekom vozit na bicykli. Boli sme sa vozit na skolskom dvore, kde som spadol (nic sa mi nestalo, bola to nehoda, plna smiechu!),a ked som sa vracal, vsimol som si kamarata, ako sedi pod akymsi balkonom, kde bola ona, Kaťa!!! Vtedy ma Lukáš zavolal, aby som prisiel tam, a opytal sa ma: "Tebe sa páči Kika?" Lukas bol do Kiky úplny blazon, presne to iste, co ja do Kati. Odpovedal som:"No, vies, ani nie..."(Lukas v tom bol preto, lebo sme si pomylili mena, a prisli sme do omylu)."Mne sa skor paci niekdo iny...", nepovedal som, ze Kaťa, ale potom som sa pozrel hore, a povedal som:"Ano, ty sa mi pačiš!" Nevsimol som si, ako sa Kaťa zatvárila, ale mala dobru naladu. Vtedy sa zacali rozpravat o futbale. Akosi sa nevedeli dohodnut, preto sme isli na bickyli, Ja a Lukas do mesta, aby sme to zistili. Vtedy sa ma Lukas opytal: "Tebe sa paci Kaťa?"Odpovedal som:"Strasne, strasne moc!!!";a Lukáš na to:"Lebo aj ty jej! Ona by chcela s Tebou chodit!!!"Ako to dopovedal, moje srdce sa naplnilo niecim, co sa neda opisat slovami... Zostal som uchvateny!!! Potom sme sa vratili pod jej balkon, a ja som jej povedal, ze by som s nou chcel chodit!! Pytala sa ma, ci mam mobil. Povedal som, ze ano. Dala mi jej cislo. Lukas mi ho napisal na ruku. To cislo som si ihned zapamatal!!! Slubil som jej, ze akonahle budem mat kredit, napisem jej SMS. Potom sme sa rozlucili, ja som odtial odchadzal ako clovek, ktory nasiel zmysel zivota, clovek, ktory nasiel to, co tak dlho hladal, clovek, ktory nasiel liek na trapenie!!! Ked som prisiel domov, prisla mi od nej SMSka, kde bolo pisane toto:
"Vies, ze som myslela, ze mas tak 16?? Uf, Lukasovi musel spadnut zo srdca ale riadny kamen, ked prisiel na to, ze nie si do Kiky! Potvorka zelena!" Na tieto slova si pamatam do dnes. Napisala mi ich pred troma rokmi. Isiel som sa okupat, a dakoval som Bohu, dakoval som mu z celeho srdca! Zoznamil som sa s Kaťou! Bol som taky stastny!!

Poznamka: Toto je prvy diel o tom, ako som pochopil, co to je laska! Ak chcete, napisem aj dalsie pokracovanie:
To, čo nasledovalo potom, bolo nieco, na co nikdy nezabudnem. Bolo to to, naco budem spominat, aj ked raz budem stastne zenaty! Budem na to spominat vzdy!!!
Dátum vloženia 21. 5. 2006 21:04
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1670
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. adushqa

    ja prezit nieco take =)

    30. 5. 2006 19:28
  2. nereg. Naata

    noo jasna ale rychlo....dokonci to pls.... ) co sa potom stalo??chodili ste spolu ci??

    8. 6. 2006 15:53
  3. janka5521

    juuj je to super no ak ta to neobtazuje tak by som si prosila pokracovanie

    10. 6. 2006 23:25