Basnicky.sk

Láska....

Láska

Ráno vám pripadá krásne. Nevadí vám, že je sychravo a vietor taký silný, že by odfúklo aj tehotnú slonicu. Napriek tomu, že ste celú noc prebdeli, rozdávate úsmevy na všetky strany. Sústrediť sa na niečo je pre vás nadľudský výkon hodný vyznamenania. Máte neustále dobrú náladu a neraz sa pristihnete, že na hodine nepočúvate učiteľov, pretože v myšlienkach ste niekde sto míľ ďaleko. Na opustenom ostrove, na pláži na Havaji, pod Niagarskými vodopádmi alebo len tak sedíte v parku. Ale ste s ním. A to vás napĺňa dosiaľ nepoznanou radosťou a šťastím. Cítite ako vám v žalúdku lietajú motýliky a vy tomu nedokážete zabrániť. Ak neviete stále pochopiť, čo sa s vami deje, sú to jasné príznaky toho, že ste sa zamilovali.
Niekto raz povedal, že láska je ako keď sa pocikáš. Všetci to vidia ,ale len ty to cítiš. Keď ľúbite, máte potrebu byť s milovaným človekom, objať ho, chrániť ho a pomáhať mu za každú cenu. Neraz dochádza ku konfliktom s okolím, pretože láska nemusí byť vždy akceptovaná aj ostatnými. Lásku si však nevyberú vaši priatelia, ani rodina, dokonca ani vy, ale len vaše srdce.
Najhoršie je, ak osoba, ktorú ľúbite – ale skutočne ľúbite, keď to nie je len detské očarenie, vašu lásku neopätuje. Od bolesti vám ide roztrhnúť srdce, do očí sa vám tisnú slzy. Vo vašom vnútri to vrie, máte pocit, že sa do vás zabodávajú tisícky rozžeravených mečov, že nikto na tomto svete vám nedokáže pomôcť a vy tú bolesť nemôžete zastaviť. Na nešťastnú lásku neexistuje liek. Je ťažké zdvihnúť hlavu a kráčať ďalej. Nezostáva vám ale nič iné, než zabudnúť, nemyslieť na prchavé okamihy šťastia, ktoré sa vám nevrátia. V takýchto ťažkých chvíľach je najlepšie, ak sa nesústredíte na seba, neľutujete sa a tešíte sa aj z maličkostí. Najkrajšie je ak viete dopriať šťastie aj iným než sami sebe.
dátum vloženia
26. 3. 2006 17:02
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. Patuska

    Presne si to vystihla! Za 1

    13. 4. 2006 16:29
  2. nereg. Erika

    velmi pekneeeeee,

    3. 5. 2006 11:31
  3. nereg. Štimpi

    cista pravda, lenze ne vzdy to ide zabudnut, to je na laske najhorsie

    9. 5. 2006 07:03
  4. nereg. Zuzka

    niekedy sa neda zabudnut vobec...a ja nezabudnem nikdy

    12. 6. 2006 21:01