Basnicky.sk

misa6767  Zobraziť/skryť lištu autora

Načo slová

Na konári sedí vtáčatko
zmoknuté a vystrašené
práve veľkú búrku prečkalo
čaká na slnka pohladenie

obdobie dažďov ešte nekončí
zbytočne bude čakať
musí nájsť úkryt v bezpečí
kým vládze ešte lietať
Dátum vloženia 19. 5. 2014 20:03
Básnička je vložená v kategórii Smutné
Počet zobrazení básne 1796
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. LevieSrdce

    Z tvojich básni usudzujem, že zrejme patríš k tým, ktorí s komponovaním básni a textov ešte iba začínajú. Ak to teda budem posudzovať z tohto hľadiska, potom určite nenapíšem, aby si s tým končila. Čím ďalej budeš postupovať, tým viac sa naučíš zapájať predstavivosť, hrať sa s tým textom, trošku ho šperkovať a vdýchnuť mu nejakú tú dušu. Táto báseň je metaforické zobrazenie konca lásky. To je na prvý pohľad jasné. Text nie je originálny, pretože do neho zatiaľ nezapájaš tie veci, ktoré sa básnik/textár naučí zapájať časom. Tie veci si osvojíš hlavne tak, že budeš čítať básne iných. Dodajú ti veľa inšpirácie pre ďalšie básne. Zatiaľ tvoje básne nemajú šťavu. Sú až veľmi jednoduché, až príliš ľahko čitateľné. Ak ale neopustíš písanie, budeš čítať a inšpirovať sa, môžeš napríklad o rok o dva hrať úplne inú ligu. Zatiaľ to nie je ono ale ver mi, že každý z nás písal na začiatku veci, ktoré boli miestami tak trochu až primitívne. Málokto píše super básne od začiatku.

    21. 5. 2014 22:19
  2. LevieSrdce

    A ešte som chcel povedať, že ten názov básne mi trochu nesedí s jej obsahom. Aj nad názvom by mal autor trošku pouvažovať ;)

    21. 5. 2014 22:21
  3. Syber

    ..veľmi pekne obrazovo podaná smutná báseň... názov, sa mi tiež páči

    21. 5. 2014 23:21
  4. misa6767 (napísal autor básne)

    dakujem za komentáre ..potešia ....aj leviemu srdcu za obsiahle rozobratie mojej basničky ) -ozaj dakujem ...ale nieje to o konci lássky ...ai som to zle opísala ...ale možno to tam aj niekto nájde o čom to je) ...ale dakujem aj tebe aj syberovi)....píšm dlhšie ...a velmi rada čítam vaše basne čo sú tuna a rada aj pochválim ,lebo niektoré sú ozaj krásne .dakujem za váš postoj aj námahu prečítať si aj odomňa niečo ...)

    22. 5. 2014 15:21
  5. katarina777

    precitala som uz viac tvojich basni a su velmi pekne....par slovami vies vyjadrit krasnu myslienku a to tu vlastne ide....tvoje basne maju dusu a netreba tam nic sperkovat ako pise levie srdce...a cital levie srdce Masu Halamovu????

    10. 1. 2016 14:54