Basnicky.sk

mambodancer  Zobraziť/skryť lištu autora

Nema spoved zavisleho ...

Povedala si ze som chory clovek, ze to so mnou nie je celkom v poriadku...
Dlho som sa branil si to priznat aj sam sebe.
Ano som chory. Som silne zavisly. Uz takmer dva roky som denne na davkach. Od skoreho rana az do neskoreho usnutia... Zo dna na den moja zavislost rastie. Mojim telom nekontrolovatelne prudi kazdym svalom, kazdou cievou, kazdou bunkou, pulzuje ta droga. Pocit potreby dat si davku ma prepadava v stale castejsich frekvenciach. No potom co si dam davku je to este horsie. Tuzim po dalsej a dalsej...
Raz ked ma pristihnu, tak zistia ze uz je neskoro. Ze ma tato zavislost pozvolne zabija.
Zacalo sa to iba nevinnym spoznanim ze ona jestvuje. Bola to iba sekunda, mozno menej. Bolo to, ako ked sa iba letmo stretnu pohlady dvoch cudzich ludi. Vtedy som pocitil ze to je to, co k zivotu potrebujem. Neskumal som jej ucinky, nehladal som co komu sposobila v minulosti. To ma nikdy nezaujimalo a ani dnes ma to nezaujima. Jednoducho ju potrebujem. Paradoxne – aby som mohol zit. Ze ma to moze zabit ? No a co... Uvolni sa jedno miesto na zemeguli, aby sa v tom momente niekde narodil dalsi cloviecik.
Uz davno som pocul o roznych vedlajsich ucinkoch tejto drogy. Prepadne je kazdy clovek. Je iba otazkou, kto a ako dokaze v sebe potlacat jej ucinky. Niekoho inspiruje k umeleckej tvorbe. Niekoho zenie stvarat krkolomne kusky. Vdaka nej sa muzi stavaju ovladatelni a menia sa.
Tuto drogu sa neda kupit. Nevyvazite ju peniazmi. Je taka vzacna, ze niekedy ju moze vyvazit iba ludsky zivot. Ktori vdaka nej vzide – vtedy je pozehnanim. Alebo odide, vtedy je vsak prekliatim...
Ja som sa s touto drogou prvy raz stretol v Chorvatsku. Do vtedy som nic podobne nepoznal. Musim vsak priznat, ze som nebol ziadnym „zlatym chlapcom“. Pred tym nez som ju spoznal, skusil som uz kade co. No nic z toho ma nedrzalo v zavislosti tak dlho ako tato.
Pre kazdeho ma ine meno. Ta moja ma pre nasinca exoticke meno – SANJA. Ona je ta droga, ktora ma opantala. Pri pomysleni na nu sa rozochvejem a tuzim po nej, po jej dalsej davke. Priamo do zil. Priamo do srdca... Aj ked viem ze potom mi bude este horsie a budem tuzit po dalsej davke. Coraz castejsie a coraz vacsej.
Ano som chory. Mas pravdu. Prepadol som zavislosti na tebe, SANJA. Pre mna znamenas cely zivot, pre niekoho iba chvilkovu radost. Vkradla si sa do mojho zivota a uz sa ta neviem vzdat.
Ta zavislost ma svoje meno a vseobecne ju volaju laska.
Uprimna a hlboka. Ta koli ktorej sa oplati zit. Ta, koli ktorej sa umiera, neraz opusteny a v ustrani, vzdialeny od vsetkych a vsetkeho.
Aj ked ma to nakoniec znici, miljem ta SANJA.
Dátum vloženia 12. 8. 2013 22:04
Básnička je vložená v kategórii Vyznania
Počet zobrazení básne 2836
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. lukyfukykuky

    ...laska boli https://www.youtube.com/watch?v=xhv4f6FjWNM

    6. 9. 2015 00:25