Basnicky.sk

EmoMia  Zobraziť/skryť lištu autora

*Kapitola 3*

Prišla som domou. O desiatej! Mama ma skoro zabila, keď si všimla koľko je hodín. Opäť bola tak zaneprázdnená, že zabudla aj koľko je hodín, tak ani nemyslela nato, že som vonku. Ale aspoň bolo dobre. Dobre? Najlepšie! Najprv sme sa len prechádzali a potom sme zbehli do čajovne. Miňo je strašne vtipný. Niekedy, keď niečo povie tak všetci sa smejeme ako postihnuté tulene. On vie zo všetkého urobiť srandu a to sa mi na ňom páči. Cítim sa pri ňom tak „ľahká“.
Rýchlo sa musím zorientovať. Je 22:30 a ja nie som osprchovaná ani naučená! Rýchlo zbehnem do sprchy, musím si dať poriadnu horúcu sprchu, aby sa mi dobre spalo a tiež aj dobre rozmýšľala pri učení.
Tá sprcha padla fakt vhod. Je mi dobre. Vykladám si s tašky knihy a hneď otváram učebnice a zošity, aby som si urobila úlohu. Matika! Zas tie rovnice! Nemám ich rada, proste tomu nerozumiem. Niektoré veci mi idú, no niektoré nie. Rýchlo naškrabem do zošita to cvičenie, aj keď nebude dobre, nevadí. Miňo ma opraví, ak bude niečo zle.
Úloha hotová! Kde mám rozvrh? Zas ho neviem nájsť! Aa, tu je. Utorok: matika, prírodopis, slovenský jazyk, etická výchova, dejepis a triednická. Celkom v pohode. Len prírodopis a dejepis sa mám naučiť. Pozriem sa do toho. Prírodopis je ľahký, to vieme aj zo života ako sa znečisťuje životné prostredie, teda niektorí ho fakt znečisťujú naschvál a mne sa to nepáči. Nielen sebe robí zle ale aj druhému, pretože nie je jediný , kto ten vzduch dýcha. Ak to je druhá hodina, tak si to stihnem prečítať ale aj tak to viem, sčasti. Dejepis, je to celkom dobrý predmet. Momentálne sme niekde pri vzniku ČSR. Mňa zaujímajú najviac asi témy, ktoré nejaký človek zažil a opisuje ich. Je to fakt zaujímavé, lebo my už také nemôžeme zažiť, nevieme sa proste premiestniť v čase. Dejepis je veľmi zaujímavý, ale najzaujímavejší je ten, keď ti ho rozpráva človek, ktorí to všetko prežil. Aj toto by som mala vedieť, ale je to piata hodina ak sa nemýlim, tak zvládnem. Už som dosť unavená, radšej si idem ľahnúť.
Dátum vloženia 1. 1. 2013 20:50
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2530
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre