Basnicky.sk

Daniela  Zobraziť/skryť lištu autora

Keď celý svet ide do pekla...

Je dvadsiate prvé storočie. Máme vysoko rýchlostný internet, mobilné telefóny s fotoaparátmi, v kine pozeráme už len 3D filmy, dokážeme klonovať ľudí, a zabehnúť pozrieť sa do vesmíru nieje žiadny problém. Teda ak máme peniaze.
Väčšina ľudí toto považuje za výhody dvadsiateho prvého storočia. Lenže spolu s nimi máme aj množstvo rôznych chorôb. Rakovinu, AIDS, leukémiu ... a najnovšie aj vtáčiu chrípku.
Čo je však horšie aj naša planétka Zem je tiež chorá. Má zničené ovzdušie. Keď som kedysi vyšla z domu, nadýchala som sa čerstvého ranného vzduchu. Bolo to fajn. Teraz ma však väčšinou víta dym od susedov. Poďme na to aj z inej časti. Predstavte si koľko je vo vašom meste aut, koľko vás ich denne obehne, alebo ešte lepšie ak máte takú hlavu, predstavte si koľko je ich na celom svete . A každé z nich vypúšťa do ovzdušia plyny. Viete koľko toho svinstva musí byť? Nehovorím však, že máte začať jazdiť na bicykli, to nie. Ale keby ste občas namiesto auta zabehli k babke autobusom, pomohli by ste aspoň kvapku.
Niekde sú už aj „ekologické“ autá. Tie sú zamerané na to aby neškodili matke prírode. Ibaže samozrejme ľudia, ktorí dennodenne zarábajú ťažké milióny na ťažený ropy, brzdia čo najviac takýto pokrok. Prišli by o svoje peniaze.
Poďme však ešte trošku do minulosti. V šesťdesiatych rokoch si podaktorí ľudia predstavovali, že autá budú o pár rokov jazdiť na atómový pohon. Vtedy si asi ešte nevedeli predstaviť, zrážku takýchto aut.
A teraz trošku k inému súdku. Vedeli ste o tom, že každý dvanásty človek na svete, sa nepohne ani na krok bez svojej zbrane? No povedzte je toto normálne?

A to preto, lebo celý svet ide do pekla...
Dátum vloženia 16. 2. 2006 19:40
Básnička je vložená v kategórii Smutné
Počet zobrazení básne 919
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Daniela (napísal autor básne)

    je sorry,chcela som to dať do prózy.

    16. 2. 2006 19:41
  2. meritka

    hej to vsetko je fakt pravda ...a keby sme isli kbabke este aj nejak inac ak by sa dalo to by bolo este lepsie ale je to pekne

    17. 2. 2006 20:25