Basnicky.sk

Kreion  Zobraziť/skryť lištu autora

Potápač

Topím sa v modrom mori
s tebou
bez teba.

Dýchací prístroj, prasknutý,
treba
netreba.

Posledný pohľad na nebo
hore
či dole?

Vdýchni mi život slzami
tvoje
sú tvoje...
Dátum vloženia 17. 9. 2011 23:34
Básnička je vložená v kategórii Smutné
Počet zobrazení básne 1908
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. daisy35

    tak..je to napísané dosť jednoducho,ale pocit tam je

    18. 9. 2011 06:22
  2. Mrakoplaš

    prečo to, sakra, takmer stále odflákneš, vieš ono je fajn, že pocit tam je, ale pocit sa vytvorí aj keď sa díva na vyschnuté hovno(neporovnávam, len mi to napadlo)

    no mne vadí ten polopatistický štýl, prvoplánové zobrazenie, ťažko...Mrakoplaš je hnusný

    18. 9. 2011 08:19
  3. Egonom

    posledná strofa najsamlepšia

    18. 9. 2011 10:49
  4. Kreion (napísal autor básne)

    nepovažujem to za odfláknuté, skôr by som toho autora obvinil s maximálneho nezáujmu vtesnať sa do nejakej predpísanej a majoritou uznávanej koncepcie

    18. 9. 2011 12:19
  5. Kreion (napísal autor básne)

    *z

    18. 9. 2011 12:20
  6. daisy35

    chcem sa ešte ozvať..že niekedy mi fakt padnú jednoduchšie,čitateľné veci,ktoré nie sú nejako "zasiahnuté"prepracovanou formou,prípadne ťažšou "hlbokou" myšlienkou..a ide z toho človečina...spontánny pocit,nevyumelkovaný

    18. 9. 2011 12:25
  7. Mrakoplaš

    ok, neriešim, vlastne mi to je jedno...píš ako chceš, tak je to najlepšie

    18. 9. 2011 12:34
  8. lajko71

    pre mňa slabé ...

    18. 9. 2011 12:38
  9. Kreion (napísal autor básne)

    mrakoplaš: a ja sa napríklad netajím tým že som prostý a často nechápem čo tú tými abstraktnými básňami chcú autori vyjadriť...často mi prijde že to nevedia ani oni sami...ale zároveň (& našťastie) tu máme pár odborníkov čo vždy zaručene vedia čo tým chcel autor povedať a to nemyslím nijak invektívne, berte to s takým nadľahčeným humorom a nie úplne doslovne (ak ma niekto začne chytať za slovíčka tak mu odkusnem medzerník lebo som hovadský alibista!)

    18. 9. 2011 20:44
  10. nickmyname49

    súhlasím s daisy

    18. 9. 2011 20:52
  11. Mrakoplaš

    a význam tvojho komentu je? neviem nie to nenadväzuje na čo som narážal...

    nejde tu o predpísanú formu, ide tu o zážitok zo slov, úprimne ani je nemám veľmi rád nejak extra preumelkované texty, v ktorých sa strácam, v básni nejde o zahmlievanie významu, to nie je správne, je to osobná výpoveď autora a keď to uverejňuje dúfa, že bude pochopený, mne tu konkrétne chýba umenie, hĺbka myšlienky, skĺzlo to po povrchu a len tí "šťastní", ktorí to chcú prežívať s tebou alebo závidia, napíšu, že je to dobrá báseň , nezainteresovaný pohľad čitateľ, ktorý ja pri hodnotení uplatňujem je taký ako v mojom prvom komente..

    18. 9. 2011 22:00
  12. Kreion (napísal autor básne)

    nič proti, len by som upravil tvoju poslednú vetu: "nezainteresovaný subjektívny pohľad čitateľ, ktorý ja pri hodnotení uplatňujem je taký ako v mojom prvom komente.." lebo to ináč znie ako keby si dáky objektívny (a to tvoje zovšeobecňovanie "len tí šťastní...alebo tí čo závidia") ale aby si to nechápal zle, nemám nič proti tvojim komentom, som rád keď sa vyjadríš a cením si to.

    18. 9. 2011 22:54
  13. Mrakoplaš

    nechcel si, aby som ťa chytal za slovíčka a čo robíš ty? nechytaj sa slamky, tento text sa ťažko dá obhájiť,

    a nie je to pravda, koho iného to ešte osloví? povedz, veď sa vyjadri...keď sa na to pozrie človek(ja), ktorému je u zadku čo autor cíti, vôbec sa s ním nebratríčkuje a necíti potrebu ho v niečom povzbudiť...čítam básne preto, aby som mal dojem, nie z autora, ale zo slov, veršov a myšlienok, je to čisto egoistický počin, komentármi to kompenzujem do istej miery(a toto neber doslova, ale v hrubom je to tak)

    pokiaľ by som chcel poznať autora, tak ho pozvem na pivo, tu v komentároch ide vždy len o dané konkrétne dielo...

    18. 9. 2011 23:16
  14. Kreion (napísal autor básne)

    nespomínam si žeby som tu niečo písal o tom že ma musíš poznať aby si pochopil túto báseň alebo podobne. Rovnako tak ma nedojalo ani to keď si sa snažil obrátiť kartu na to že by so mnou dáko Daisy alebo nickmyname súcitili. A už úplne scestné a zúfalé mi prišlo to keď si začal polemizovať o tom koho to osloví alebo neosloví. Mám ťa rád, ale si strašne namyslené hovado keď ide o básničky trpíš komplexom že to vieš liepšie...of course, možno aj vieš (a ja osobne si myslím že áno z toho čo som z tvojej tvorby čítal), ale tak ako sa mne napríklad páči Krchovský alebo Válek, niekomu sa nemusí. Je to úplne normálne že ma každý nejaký vkus, jediné čo je nenormálne ak to dotyčný prehlasuje za objektívne a jediné správne Takže pokiaľ sa chceš vyhnúť filozofickým debatám v komentoch so mnou tak nepodávaj svoje názory ako jediné správne a objektívne. Taký lajko71 povedal jasne "pre mňa slabé" a nie "pre všetkých slabé" =) Preto som sa nemal potrebu k nemu vyjadriť. A keďže už vlastne neviem čo som chcel povedať po tých pivách, končím túto debatu.

    18. 9. 2011 23:36
  15. Mrakoplaš

    vždy som hovoril v prvej osobe a považujem za samozrejmosť, že nikto nie je taký vzťahovačný a naivný, že môj pohľad je prezentovaný ako objektívny pohľad, to tu zakaždým sa musí písať, že mne sa to nepáči, lebo..... ale ok, nemyslím, že tieto vypisovačky tu niečo vyriešia, veľa úspechov v ďalšej tvorbe

    a ďakujem za charakteristiku už dávno mi nik takto nepolichotil

    19. 9. 2011 00:00