Basnicky.sk

kiwi33  Zobraziť/skryť lištu autora

Som skvelá kamoška...

,,Čau Jess," vlepila mi pusu na líco kamoška Sue. Vlastne,najlepšia kamoška, ak sa to tak dá povedať. Totižto som úplne sebecká a takmer nie som schopná mať kamošky alebo vôbec mať niekoho rada okrem seba. Je to spôsobené tým, že som jedináčik a ešte k tomu je mamička právnička a otec podnikateľ. No viete si to predstaviť... lenže toto všetko som si uvedomila, až keď sa spätne pozerám na udalosti nasledujúcich dní...
,,No konečne si prišla! Už som normálne chcela odísť! Hovor, čo bolo včera s Tomom?" Tom je jej chalan. Mala som už aj lepšie úlovky, ale musím uznať, že má niečo do seba.
,,Nó, stalo sa to," usmievala sa Sue.
,,ČO??Ty si sa s ním fakt vyspala? Ja tomu neverím!" Bol to šok, aj keď ja už to mám dávno za sebou, Sue vždy čakala na toho pravého.
,,Vieš, ja som teraz fakticky šťastná. Mám super kamošku a perfiš chalana. Čo viac si môžem želať? Len sa bojím, dokedy bude toto moje šťastie trvať..."
Prekecali sme ďalšie dve hodiny a spomenula som si, že ma už na druhom konci čaká John. Spadal do kategórie chalanov, ktorým som volala, len keď som si chcela pokecať. Bol fakt v pohode a párkrát sme spolu aj niečo mali. Istý čas si aj myslel, že spolu chodíme. No vysvetlila som mu, že v 16-tich sa nemienim viazať. Oblbla som ho natoľko, že si nakoniec myslel, že to celé bol jeho nápad.
Rozlúčila som sa so Sue a poslednýkrát som si skontrolovala v zrkadle dlhé tmavohnedé vlasy a bezchybnú súmernú tvár. Bola som si istá, že to dopadne fajn, lebo s chalanmi som nikdy problémy nemala..

Ubehlo pár dní a začali sa letné prázdniny. Vďaka môjmu výzoru som dosiahla aj čisté vysvečko a s ním náležitú slobodu na nasledujúce dva mesiace.
V ten deň som mala rande so Samom. Možno si myslíte, že ich nejako striedam, ale ja som ich vlastne len využívala, keď som sa nudila. Nikdy som k nim nič nepociťovala.
S ním som sa stretávala asi najčastejšie, pretože to bol fakt kus a mal aj niečo v hlave narozdiel od ostatných.
,,Ahoj pusa," privítal ma. ,,Kam to dnes bude?"
Nakoniec sme šli do kina a potom sme si k nemi išli ,,pozrieť zaujímavé video." Ako vždy...

Zostávala mi ešte približne polhodina pred odchodom na disku. Tentokrát som išla sama. Rozmýšľala som, ako tú polhodinu využiť. A tak som sa rozhodla zavolať Sue, ktorá bola už pár dní na dovolenke. Nemusíte mi veriť, ale normálne mi chýbala.
Vytočila som číslo a po chvíli to zdvihla. Zdelila som jej pár najaktuálnejších noviniek.
,,Jasné, že ti naňho dávam bacha,neboj," rozlúčila som sa.

Prišla som práve včas, všetci známi tam už boli. V dave som zbadala Tomovu tvár, tak som sa pobrala za ním. Mala som už trochu vypité, takže som ledva stála na nohách, ale musela som zistiť, či tu nie je Sam alebo John.
,,Ale hej, sú tu. Vonku sa mlátia."
Okamžite som sa rozbehla. Nevedela som si predstaviť, aký primitívny dôvod ich donútil biť sa.
,,Hej, čo sa deje? Hneď prestaňte!"
,,Daj nám pokoj!" vyletel na mňa Sam. ,,Celý čas si nám obom klamala, tak sa teraz do nás nestaraj, jasné?!"
,,Kašli na to, poď, ideme sa prejsť," ozval sa hlas zozadu. Keď som sa otočila, pozerala som Tomovi do tváre.
,,Okej,"súhlasila som. Spýtal sa ma, čo sa vlastne stalo. Keď som mu to celé rozprávala, začali mi po lícach stekať slzy. Po chvíli, ani neviem ako, ale začali sme sa bozkávať. Vôbec som nemyslela na Sue ani na to, že je to chalan mojej najlepšej kamošky a vlastne jedinej kamošky, akú som kedy mala. Nepoučila som sa a bola to pre mňa opäť len forma uvoľnenia...

Ráno som sa zobudila s nepredstaviteľnou bolesťou hlavy. Hneď som si spomenula, čo sa včera stalo. Že som zradila jedinú kamošku a ublížila ďalším ľuďom. Ešte k tomu mi Tom napísal SMS-ku, že sa kľudne vybodne na Sue, ak spolu ostaneme.
Vedela som, že takto to ďalej nejde a čo musím urobiť. Zobrala som prvý list papiera, čo som našla a začala som písať:
,,Milí rodičia!
Určite som Vás svojím činom prekvapila a ak som Vám tým ublížila, tak prepáčte. Ale nachádzam sa v situácii, ktorú neviem vyriešiť, lebo som slaboch..."
Keď som to dopísala, položila som list na kuchynskú linku, aby ho neprehliadli a zamierila som do kúpeľne...
Dátum vloženia 5. 2. 2006 20:44
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2421
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. Elyzabetha

    tak toto sa mi paci,len neviem,ci to riesenie nie je unahlene,dobra myslienka

    14. 3. 2006 11:53