Basnicky.sk

delegat-ka  Zobraziť/skryť lištu autora

Večerná seansa pri notebooku.

Keď som bola malá, najlepší čaj na svete varila moja mama...! Chcela, aby som bola zdravá a silná. Niekedy do neho dala bylinky, medík, inokedy citrónik, ale vždy to najdôležitejšie! Svoju lásku. (ale toto je z reklamy, takže o tomto som hovoriť nechcela!)



Dnes sa vôbec necítim na to, že by som degustovala nejakú vodkovú tekutinu. Nie, necítim. Dokonca aj ten vyschnutý posledný trojuholník pizze na sporáku sa mi zdal byť celkom chutný. I keď, povedzme si pravdu, komu chutí opätovne zohrievaná pizza v mikrovlnke?! No dobre, v stavoch hladu o nejakej druhej - tretej hodine rannej - budiš!

To je zvláštne! Všimli ste si už niekedy, že aj rozhádzané veci po izbe majú v sebe akúsi estetickosť?? Ak nie, tak si ich rýchlo rozhádžte, rada vám prídem pomôcť. Tiene vecí pohodených na stoličke hádžu pozoruhodné siluety na protiľahlej stene. Viete, ako keď sa hráte s rukami a snažíte sa nimi znázorňovať všeliaké zvery. Áno, áno, presne to mám na mysli, na čo práve myslíte.

Viete čo?? Už sa mi nezdajú tie rozhádzané veci estetické. Práve som sa totiž to potkla o nafukovačku Orange, ktorú som nebola schopná ešte od leta sfúknuť. A čo?! Veď si tam len pekne lebedí a nikomu nezavadzia. Vlastne až do teraz. Ach fajn, sľubujem, dám ju zajtra pod posteľ!

Pokračujem.. Je február! Ale ten vianočný stromček na takzvanom "nočnom stolíku" teda nemá chybu! Presne viem, kto by si ho všimol ako prvý, keby tvoril pozadie fotky môjho portrétu.

Do tejto poznámky bezpochyby patrí moja kedysi obľubená veta, ktorú mám ešte aj v týcho sekundách napísanú a nalepenú na papieriku na skrini. ,,Neznášam hlinené prasiatka!!!!!!,, (túto vetu snáď pochopí len jeden človek, ak si to ešte pamätá. Na znak pripomenutia symbolicky zdvíham ukazovák pravej ruky a v určitom rytme ho krčím a znova vystieram a predstavujem si pred sebou kečup jednej veľmi známej značky.:D)

OU!! Práve som si uvedomila, že Togepi ešte nie je plnoletý a už by mal dávno spať! Idem ho uložiť!...

,,NO!" Typické! Tri hodiny ráno a v mojom bruchu čurbes! A žiaden kúsok vyschnutej pizze sa na sporáku už nenachádza!

Viete aké ovocie je liči?? Ja teda nie, ale chutí vynikajúco! Hlavne v kombinácii s jablkom?.

Nuž (slnko), dobre! Je čas ísť..

ale hlavne.. NEZABUDNITE!!!!

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo!



Ďakujem za pozornosť. S pozdravom.... DELA!!






PS: ,,Čččččttt!! Vieš, uspávam hady!"








PS2: Vyhradzujem si plné právo na jedno slovo a jeden citát použitý v tomto zoskupení slov. Houk!
Dátum vloženia 22. 2. 2011 23:58
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2350
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Vieš čo? Nie.

    toto sa mi celkom zaujímavé zdalo...miestami sa mi to zdalo také, že píšeš to viac pre seba ako pre čitateľa...hlavne v tým momentoch, keď si povedala, že toto aj tak nepochopíme, lebo je to interný humor....vtedy som mala taký pocit, že máš niečo, o čo sa nechceš podeliť, ale nejak tak trucovito to spomínaš...a niekto by si vtedy možno povedal, že tak načo to vôbec spomínaš...a pri niektorých veciach mi chýbal väčší kontext....ale tak celkovo ma to celkom zaujalo

    23. 2. 2011 23:00
  2. delegat-ka (napísal autor básne)

    ďakujem ti za všetky komentáre!

    11. 8. 2011 02:13