Basnicky.sk

Kellis912  Zobraziť/skryť lištu autora

Zaľúbená žaba

Kdesi...čosi....vpadlo do bahna krásy, nesťažuje sa na vážne otrasy!
Jedno vám však povedať viem, že je to malé, malilinké, čo sa teraz topí v alkoholovej pralinke. Nie, nie pozor! Ja len hľadám pre to malé dozor!
Čoby alkohol pravý bol, tak to by ju iba na chvíľku zmohol a hlava by sa točila iba krátko, ale ona teraz jojká: „pomoooc tatko!“ Alkohol, čo sa v ňom topí, je elixír lásky a to vám ona vykrikuje teraz od šťastia. Hmmm, prelepiť ústa, ale nemám po ruke ani kúsok pásky!
Ževraj je žabe po oči, ale teraz aj od učenia, či iných nepotrebností na ďaleko bočí, pri meraní promile v krvi, by sa hneď ako samovrah na súde objavila, ale ona ani netuší, čo to v nej tá pálenka lásky spôsobila.
A nečudo! Veď to neveľké žieňa je a čo si trúfnem o ňom povedať, tak, že aj rožky poriadne vystrkuje, dokonca aj jazyčisko dlhý vyplazuje. Do Guinesovej knihy rekordov s ním, nech jej, aj svoje želanie splním .
Tí, čo na diazepane fičia, tak po nej mladá žaba a vôbec len aj žaba kričia. No čo zmôže? Keď si ani sama nepomôže? Silné ručiská má, hovoria o nej, tak sa asi namáha, ale to ževraj tatovi jelene z lesa sťahovať pomáha. Mohla by mať ruky ako veľký kulturista a navonok vystupovať sebaisto do zaista, ale ona teraz inú silu dostala a pritom v posilke ani deň nemakala.
Iný druh sily ona vlastní, taký, čo nemá žiaden zápasník. Nevidno ju, ale nôžky sa jej vždy podlamujú, lebo? Lebo okúsila malé nebo, nebíčko, čo nedáš zo seba dole ako tričko. Do vnútra sa dostalo a bunku za bunkou jej ponapádalo. Čo už môže teraz robiť? Keď to sa nedá ako mucha zahubiť.
Všetky kamalásky sa jej rozprchli, čož pravdupovediac nezistil by o všetkých už ani Kolombo sám. Nejeden žabiak sa o jej teritórium v srdci uchádzal, no asi nenašiel jed, omamnú látku alebo dobre prepálenú pálenku, čo by ňou opantal tú nezbednú žienku.
Aaaaale predsa! Našiel sa už taký šťastník, či nešťastník, to len ťažko posúdiť, keďže ja som len nestranný básnik, ktorý sa teší, že ju už má v hrsti PÁN KTOSI, konečne s ňou vytreliť čosi! Zbaviť potvoru hriešnosti, zmierniť zas jej prehnané krehkosti, nastoliť iné poriadky len všetko v tichosti a hlavne bez hádky.
Dátum vloženia 15. 10. 2010 22:55
Básnička je vložená v kategórii Zaľúbené
Počet zobrazení básne 2708
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Stuno

    JE to ako text k nejakému rapu pouličnému ..ale rozosmiali ma tam niketoré myšlienky..

    16. 10. 2010 10:08
  2. Kellis912 (napísal autor básne)

    fuuha, takže bol by zo mňa asi dobrý pouličný raper...tak to aby som niečo s tým svojím minitalentom robila haaaa

    16. 10. 2010 18:48