Basnicky.sk

bublinka8  Zobraziť/skryť lištu autora

Aj jeseň má svoje čaro

Najkrajšou zo všetkých ročných období je práve jeseň. Vždy je podobná, no nikdy nie úplne rovnaká. Neustále ma dokáže prekvapovat svojou originalitou a nespútanostou. Akoby sa neriadila žiadnymi inštrukciami a celkom odviazane dávala najavo svoje umelecké cítenie.
Chladný ranný vietor zhodí spolu s teplým dnom i prvé zlatožlté, alebo krvavočervené listy stromov-. Obloha už pomaly stráca na svojej belasej farbe a zeleň trávy i stromov nahrádza pestrejšia paleta farieb. Slnečné lúče vykúkajú spoza bohato zafarbených korún stromov a svojimi teplými dotykmi šteklia zaspávajúcu prírodu. Akoby ju neustále pobádalo, aby sa pred dlhým spánkom ešte do sýtosti vybláznila a až do kosti presiakla svojou energiou.
Obloha je cez deň antonymum Zeme.Je šedá a fádn. Plná zlovestných mračien, ktoré vrhajú na zem sta šípy, či kopije kvapky dažda. Tiché a neškodné, ktorých dôkazom existencie je snád len tichý šepot čerstvého vzduchu. Po daždi vietor roznesie vônu mokrého lístia do každého sparného kútu krajiny. A navečer , ak sa poštastí , prebrodí sa ponad mraky slnko a svojimi chápadlami tepla po posledný krát pohladí krajinu .
Potom nastane zima. Zima,ktorej spomienkou na pestré farby a dni plné života sú snád len jesenné časy.
Dátum vloženia 30. 3. 2010 14:22
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 7038
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Jano1351

    hmm, umelecký opis jesene...od: "plná zlovestných mračien..." až po odsek, sa mi to veľmi páčilo ... nie zlé

    30. 3. 2010 17:38
  2. bublinka8 (napísal autor básne)

    wow dakujem. som fakt rada

    31. 3. 2010 18:58