Basnicky.sk

Daniela  Zobraziť/skryť lištu autora

Ách, ta láska

Kde bolo, tam bolo, žil raz jeden princ a jedná princezná. Zvíťazili nad svojím drakom, zosobášili sa a žili šťastne až kým nepomreli. Samozrejme, že medzitým sa šialene ľúbili.
Tak toto nám vkladali do hláv už od narodenia. Niektorí tomu veria a iný zase nie. Takáto „verzia lásky“ sa však od reality dosť líši. Veď ktorí ľudia sa ľúbia až do poslednej sekundy svojho života? A bez problémov? To nie! To je naozaj len taká rozprávka, ktorej už my - dospelí , neveríme. Aspoň väčšina z nás.
Poďme, ale k veci. Čo je to vlastne láska? Je to nejaká fatamorgána, sen, alebo nebodaj reálna vec? Ak chcete vedieť, tak môj skromný názor je, že láska je len sila zvyku. Predstavte si, že s nejakou osobou trávite strašne veľa času, ste s ním každý deň, ak aj nie, tak si aspoň voláte alebo esemeskujete. Strávite s ním mesiac, dva, prípadne aj rok. BUM!!! A potom to príde! Tvrdíte, že ho ľúbite, že s ním chcete stráviť zvyšok života, že bez neho neviete žiť. Ale, čo ak nastane situácia, keď vy odídete do nejakého raja na tejto zemi a bez vašej „životnej lásky“? Budete tam mať skvelú prácu, prekrásny dom, množstvo úžasných priateľov a pri nohách vám budú kľačať skvelý ľudia, ktorí budú prosiť o vašu lásku. Aj tak budete stále ľúbiť tú osobu, ktorú ste tam museli zanechať? Alebo na ňu pomaly ale isto zabudnete, pretože staré spomienky nahradia nové, krajšie? Tak čo? Aká je vaša odpoveď? Ale úprimne!
Nechcem tým však povedať, že všetci sme rovnakí. Určite sú medzi nami aj výnimky, ktoré by dokonca svojho života spomínali na svoju starú lásku a tak by prišli o možnosť nájsť novú, reálnejšiu.
A čo poviete na výrok Publiliusa Syrusa: „Láska je ako slza: v oku pramení, k srdcu preniká.“ Čo myslíte? Chcel nám naznačiť, že sme povrchný a ako prvé nás zaujíma vzhľad a až potom to ostatné? Odpoveď je áno!!! A viem, že je to logické. Lebo na svete je niekoľko miliárd ľudí, takže ak chceme niekoho ľúbiť, najskôr nás musí v tom dave ľudí zaujať. Inak by sme si ho sotva všimli.
Tak a k čomu sme vlastne na záver prišli? Láska možno existuje a možno ani nie. Možno je to náš sen a pre niekoho aj nočná mora. Mám však pre vás jednu maličkú radu: Ak chcete ľúbiť, tak ľúbte. Veď sami uvidíte, čo sa po čase stane. Ktovie, veď práve vy môžete byť ten princ a tá princezná....
Dátum vloženia 3. 1. 2006 21:39
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1821
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre