Basnicky.sk

lajko71  Zobraziť/skryť lištu autora

Malebné údolie.

Pomedzí mraky slnka lúč presvitá malebné údolie po nočnom daždi do slnečného dna precitá.

Po mokrej tráve prenádherná bytosť bosé nôžky prepletá lež nie je to anjel ani víla na lúke pod lesom tancuje si moja milá.
Krásnej dúhe na oblohe dobré ránko moja milá sa pozdravila ,ona ju svojimi farbami očarila a rozpustené krásne vlasy perleťovými kvietkami jej ozdobila .

Slnko svojou žiarou luku farbilo a škovránkovi sa na oblohe veľmi ľúbilo ako to milej s dúhou v tanci ladilo, zaspieval im do tanca tak premilo až v jeho tónoch sa samotne slnko do tanca pustilo .

Z lesa srnky vychádzali do tanca sa pridávali , spoločne sa s mojou milou ,dúhou, škovránkom a slnkom zabávali šuhaja prichádzať po špičkách nezbadali .

Šuhajove dlane milej oči zakryli, nežným hláskom milá zašeptala si to ty milý ?Zbadajúc ho ich pohľady sa v jeden spojili, farby nevídanou krásou žiarili.

Z nežných bozkov vychádzajúce srdiečka lásky celú lúku zdobili , srnky hlávky k zemi sklonili do najsladšej paše s pustili .

Milý sa k potôčiku posadili , vlnky im krásnu melódiu zanôtili ,milý milej príbehy plne šťastia rozprával v nich svoju lásku nesmierne vzácnu do srdiečka svojej krásnej víle ukladal .

Slnko sa po oblohe zvoľna uberalo na zaľúbencov sa usmievalo svojim lúčmi ich pohládzalo s poletujúcim škovránkom sa o najkrajšom cite medzi ľuďmi rozprávalo.

Milá svojmu milému z pestrofarebných kvietkov venček lásky uvila, jeho srdiečko k sebe vrúcne túlila z jej náruživých bozkov sa mu hlava krútila.

Po lúke sa dve páry nôh prechádzali srnky ich nasledujúc sprevádzali ,srdiečka plne šťastia sa objímali ako sa veľmi ľúbia si vyznávali.

Slnko s škovránkom sa do svojich postieľok uberali aj srnky sa schovať pred nadchádzajúcim večerom do lesnej húšťavy ukrývali , naši milý v žiari lásky anjelskej sa dole malebným údolím za spevu potôčika domov poberali.
Dátum vloženia 13. 10. 2009 21:10
Básnička je vložená v kategórii Zaľúbené
Počet zobrazení básne 2282
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. wwweslo

    O niečo lepšie ako tá pred tým..... na mňa ale moc sladučká...

    13. 10. 2009 21:17
  2. rohlík

    prilis gycove..ako tie obrazy lodi a zapadov slnka v pristave

    14. 10. 2009 08:25