Basnicky.sk

snali  Zobraziť/skryť lištu autora

Odklad:Londýn

Vonku sa stmievalo.V tmavých a opustených uličkách Londýna sa s príchodom mrazivej noci vytrácal čo i len najmenší náznak života.Jediným ľudským tvorom na ulici , bol zhrbený starý muž s palicou v ruke a prikrytým svetielkom v lampáši.Rosvetlovač pouličných lámp.S posledným úderom kostolných hodín oznamujúcich, že odbila deviata hodina zmizol aj on.

Vyprahnutými ulicami sa však náhlivo rozniesla hlasitá vrava mužov.Chabé a studené lúče mesiaca odhaľovali vcelku tri mohutné postavy.
Náhlivo prešli ulicou a zastali tesne na jej konci pred vchodom do ďalšej, útlejšej uličky.Jeden z mužov sa usadil na lavičku v blízkosti pouličnej lampy.Dvaja stojaci muži pristúpili bližšie a po celý čas o niečom horlivo diskutovali.V hlasoch sa im odrážala mladá rozbujácnenosť, avšak podčiarknutá mnohými doterajšími skúsenosťami.
Sediaci muž ich pozorne počúval a s trasúcimi sa rukami si zapálil cigaru.
, , Ak by bolo nutné rázne zakročiť, môžeme tam poslať maximálne dva oddiely našich vojakov.Je mi to ľúto Jack, ale v tejto situácii sa na viac nezmôžeme."
, , Samozrejme chápem.Muži sa boja, pretože vedia že idú na istú smrť.Ak by však dostali znamenie, že to nieje také márne ako sa zdá, situácia by sa mohla opäť zvrtnúť na našu stranu.Čo myslíte pán Smith? "Smith, ako ho nazval Jack si odkašľal.
, , Ak posilníme jednu frontovú zákopovú jednotku, nič to nezmení.No ak zaútočíme zo severu, ako spomýnal Eduard, "skrehnutým prstom ukázal na muža napravo.,,isto by to nevyšlo na zmar.No rozhodne by som sa nespoliehal na počet spojencov a už vôbec nie na nepriateľových zradcov, ako si navrhol Jack.No ak si páni pôjdu som mnou vypiť, dokončím to v teple jedného z miestnych klubov."
Chvíľu na nich hľadeľ a čakal odpoveď na svoj návrh.Muži však len zamyslene stáli a premýšľali nad jeho slovami.
Smith vstal a Eduard po jeho pravici mu uhol, aby mohol prejsť a zaviesť ich na miesto, kde sa o ich zamrznuté telá a nie najlepšiu náladu postará dobrá brandy.
Dátum vloženia 2. 8. 2009 00:43
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2462
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre