Basnicky.sk

Anamara  Zobraziť/skryť lištu autora

Realita

Realita je prítomnosť. Je to láska, rodina, priatelia, škola...Keby to bolo naozaj tak, potom by bol život jeden nekonečný krásny sen, z ktorého sa nedokážeme a ani nechceme zobudiť. Ale všetci dobre vieme, že tak to ani zďaleka nie je. V našej realite totiž existujú nielen krásne a bezchybné veci...Poznáme zlo, drogy, alkohol, týranie. Z toho však potom vyplýva, že realita je krutá nočná mora. A tento názor by vám nejaký zamilovaný pár určite nepotvrdil.
Realita je skutočnosť a prítomnosť, v ktorej žijeme a pre každého človeka je iná. Záleží len na nás, aký uhol pohľadu na ňu uprieme my.
Príliš ružové okuliare so životným elánom a optimizmom zakryjú zlé veci. Sú zlé, ale podstatné. Jedna malá nevinná ihla...a dokáže ti zničiť celý život. Stačí tak málo, aby človek spadol do nenásytných hlbín čiernej priepasti závislosti. A to spôsobí obyčajná ľudská zvedavosť. Naozaj budem ako v siedmom nebi? Asi najčastejšia otázka „neskúseného“ človeka. Prečo človek siaha po veciach, ktoré nepozná? Veď to vyzerá tak ako keby nebol spokojný s tým, čo mu život ponúka sám od seba.Berie všteky hodnoty života ako samozrejmosť? Alebo sa mu už zunovali? Je absurdné, keď sa človek nedokáže radovať z obyčajných vecí a berie ich ako samozrejmosť. A pritom nežné lúče vychádzajúceho slnka sú vzácnym, neopakovateľným, ale hlavne nenahraditeľným darom. A koľkými nádhernými metaforami by sa potom dala opísať láska? Naozaj stojí za to, užiť si naplno každý dúšok šťastia, ktorý nám život ponúka, hoci v podobe obyčajných vecí.
Príliš čierne pesimistické okluiare však vymažú tie nádherné veci, bez ktorých by život nemal cenu.
Tak začnime brať život taký aký je aj s jeho nedostatkami!
Dátum vloženia 15. 10. 2005 00:39
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1889
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. SARA17

    Pekné zamyslenie, len si zabudla, že realita je tak veľmi krutá a niekedy je krajšie žiť na snoch ako v nej...

    21. 11. 2005 22:23
  2. nereg. Allynka

    KEDY UZ NIEKTO napise nieco o Vianociach?

    19. 12. 2005 16:28