Basnicky.sk

Miuska9  Zobraziť/skryť lištu autora

Krasna pavia rodinka


Krásna pávia rodina

1*Bol raz jeden krásny páv ktorí sa volal Adam .
Bol krásny slnečný deň tak som si povedala že zájdem z mojim málim psom ktorí je veľmi poslušný .Sa však nevolá Adam ale Kubo je stredne vysoký a jeho.
Srsť je hnedej farbi.
Tak keď raz sme išli okolo krásnej lúky ktorá bola plná krásnymi farebnými kvetmi tak môj Kubo sami pokúšal naznačiť že na lúke je krásny pestrofarebný páv ktorí bol očarujúce krásny . tak som sa rozhodla že ho budem pozorovať z Kubom. Tak sme sa po dlhom pozorovaní krásneho páva rozhodli ísť domov. Keď sme sa z Kubom vybrali domov tak sa začalo stmievať bolo tak asi 5 hodín. Išli sme domov na druhí deň ráno sme znova išli pozorovať toho istého páva ale keď tu sme si potichu ľahli na lúku.
K krásnemu pávovi sa priblížila tiaž krásna a očarujúca pávia dievčina bolo hneď vidno že sa hneď na prví pohľad do seba zahľadeli ešte tak asi hodinku sme ich sledovali a čakali čo sa stane trocha neskôr sme z Kubom spozorovali ako sa rozhodli že odídu späť do lesa. Z Kubom sme sa zľakli že sem už viac neprídu.




2*Tak som zapískala na Kuba a Kubo hneď prišiel. Tak sme išli radšej domov aby krásne páví neodošli. Keď sme prišli domov tak som išla dať Kuba do ohrádky aby dedo a babka zasa nekričali. A ja som išla do izby prezliekla sa do pižama a išla spať.
Keď mňa i moju sestru Kamilku prišli zobudiť ocko a mamka tak som vyskočila z postele kým moja sestra ešte stále mala zlepene oči. Ja už som bola umytá a už som bola vonku pri ohrádke môjho Kuba .Keď som otvorila ohrádku tak Kubo vyskočil na mňa a zaštekal. Dala som mu vodidlo hoci ho nechcel ale potom pochopil prečo som mu dala vodidlo.




3*Išli sme na kopec kde stále chodia dve krásne Pávy každý deň sme tam chodili radšej a radšej chcete vedieť prúco? Lebo stále veríme že sa raz dostaneme tak blízko že ich pohladíme. Už idú! Už sú tam. Sú nejaký nepokojný? Hmmmm. prečo? Kubo začal
Štekať. Ťahá ma a ukazuje na 5 malé pávy. Žiarili pestrými farbami ako ich rodičia. Dokonca boli ešte krajší mali po sebe mnoho krasnych a pestrých farieb boli síce malý ale žiaria z nich pestré farba a chuť do života ako z ich rodičoch.



4*Bolo už veľa hodín celí natešený sme sa vracali domov. Hoci z jedov malou zmenou dnes som nedala Kuba do ohrádky ale len do bude Ja som išla do izby a išla som spať . dnes som vstala neskôr ale sama išla som po Kuba do bude ale on tam nebol zľakla som sa začala som na neho pískať nim privolávať ale márne neprišiel potom ma napadlo či nebude na kopci išla som sa pozrieť keď som sa pozerala nebol tam. Tak som utekala domov po ďalekohľad. Keď som prišla domov zobrala som ďalekohľad a utekala som na kopec keď som bola na kopci tak som vyšla vyššie zbadala som že sa ničo pohlo zaostrila som ďalekohľad a vedela som ako sa Kubo hraje z malými pávmi. Aj som sa pokúsila priblížiť bližšie a nakoniec sa mi splnil jeden zo snov konečne som pohladkala krásneho páva. Hrali sme sa z nimi do večera a tak sme išli domov na druhí deň začala škola ktorú vymyslel blázon a dal jej meno škola.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dátum vloženia 9. 3. 2008 18:42
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1764
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre