Basnicky.sk

Som tu vždy pre teba...

„Neboj slniečko, spolu to zvládneme.“ Povedal som plačúcej Miške a tuho som ju objal.
„Nie Matúš, vieš že to nepôjde. Nemôžem takto žiť. Nezaslúžiš si ma, som taká špinavá...“ Nemohol som to ďalej počúvať tak som sa ju pokúsil utíšiť bozkom na pery. Len čo sa ale naše pery dotkli, surovo ma odstrčila. „To nejde Matúš!“ vstala a išla si sadnúť do malej škárky medzi posteľou a nočným stolíkom. Veľmi ma bolelo keď som ju takto videl. Bola taka zničená, tak zúfalá. Ešte stále mala v očiach strach. Dokonca som mal pocit, že sa začala báť aj mňa.
Pomaly som si k nej prisadol a chytil ju za ruku. „slniečko, vieš, že to nebola tvoja vina a vieš aj to, že ťa milujem a že tu budem navždy pre teba, nech by sa stalo čokoľvek.“ Znova som ju objal. Bola tak nešťastná. Bál som sa, že si kvôli tomu ublíži, a to by som neprežil. . Len pred nedávnom som si užíval život s usmievavým dievčaťom plným optimizmu a životného elánu. Nebola sekunda čo by sa nesmiala. Z očí jej vyžarovala radosť a prekypovala neskutočným zmyslom pre humor. Teraz je to ale všetko iné. Zo vždy veselého stvorenia sa stala malá zatrpknutá osôbka s pohľadom plným bolesti a strachu. Snáď sa ešte v mojom živote naskytne príležitosť a uvidím ako sa smeje či ako tancuje v kuchyni na jej obľúbený soundrack z hriešneho tanca a dostanem od nej dvojzmyselnú smsku, ktorou mi príjemne a zvesela pomohla začínať dni.
Kiežby sa mi podarilo znova zapáliť ten plamienok, ktorý v nej zhasol.
„Čo mám robiť?? Povedz mi čo?? Ako mám na to zabudnúť?? Prečo to stále cítim?? Prečo to nejde zmyť?? Prečo práve ja...“, spýtala sa ma. Keby som vedel zodpovedať jej otázky. Keby som jej tak vedel pomôcť. Jediné, na čo som sa v ten moment zmohol bolo zopakovať vetu : „Neboj sa slniečko. Spolu to zvládneme. Uvidíš.“ Tuho sa ku mne pritisla. „Neopúšťaj ma Matúš. Nedovoľ aby sa to stalo znova. Potrebujem ťa.“
„Som tu len pre teba. Spolu sa nám podarí zabudnúť.“
Zabil by som toho bastarda čo jej takto ublížil. Čo sa pkúsil na ňu položiť jeho šinavé ruky. Zabijem toho, čo znásilnil moje slniečko.
dátum vloženia
30. 12. 2007 17:31
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre