Basnicky.sk

život či smrt

Ticho to strašné ticho ,prenasledujúce ju vodne v noci. V tichu sedí a rozmýšľa. Rozmýšľa o živote ,o smrti. Úplné protiklady. Život. Smrť. Dva pojmi ktorých sa ľudia boja. Niektorý života a niektorý. Smrti. Ona sa boji života. Jej života. Nevie sa rozhodnúť život ,smrť. Život a smrť úplné protiklady. Presne tak ako ona a jej kamarát Luk. On bol vždy príklad slušnosti, dodržiaval všetky pravidla, maminkin maznáčik. Ona?? Ona rebeluje proti všetkému pravidla tie jej nič nevravia a vzťah s mamou .Hmm nie dobrý. Tie ich večne hádky moc nepridávajú na niečom peknom v rodine. Sú tak odlišný a predsa dokážu spolu kecať aj hodiny. Dlho kecajú. O čom? Viac menej o ničom. O hlúpostiach. No pre ňu sú tie hlúposti veľmi dôležité. Je rada s ním. Je vďačná za každú minútku čo môže tráviť s ním. A keď s nim nie je v jednom kuse naň mysli. Prečo? Veď je to len kamarát? Prečo je Luk pre ňu tak dôležitý? .Jednoduchá odpoveď Pretože ho tajne ľúbi. Nevie kedy sa to stalo a ani odkedy si uvedomila že nie je pre ňu len kamarát. Veľmi ju trápi že sú len kamaráti .Keď sú spolu má chuť ho objať, dať mu nežný jemný bozk. No vie že nemôže. Prečo? Lebo ona mu nepovedala nič o svojich citoch. A vie že ani nikdy nepovie. Nepovie mu to zo strachu ktorý je silný silnejší ako jej túžba byť s človek ktorého ma rada.

Takisto nechce zničiť to čo je medzi nimi.. Nechce len tak zahodiť za hlavu kamarátstvo s úžasným chalanom. Ona nemá veľa kamarátov. Presnejšie nemá žiadneho po blízku ktorý by jej pomohol keď by to naozaj potrebovala. A aj preto rozmýšľa o živote. O jej živote Aký bol čo v ňom zažila. Koľko šťastia. A koľko bolesti. Koľko krát bola na dne. A koľko krát musela sa s neho dostávať úplné sama. Spoločnosť jej robili slzy a samota. Tá večná samota čo ju obklopuje doteraz, aj keď je medzi ľuďmi ktorých nazýva priateľmi cíti tu strašnú samotu.

Rozmýšľa aj o smrti Jej smrti. Aká by bola. Čo by bolo po nej? A to čo ju najviac zaujíma. Oplatí sa jej žiť? ?Má dôvoď.? Oplatí sa jej žiť len v snoch? Žiť s nádejou že možno jej raz Luk otvorí srdce. Raz možno s kamarátstva bude niečo viac. Možno by bola raz aj ona šťastná s niekým koho by ľúbila a on ju.

V jej rozmýšľaní ju pretrhne pohľad na pootvorene okno. Postaví sa a ide k nemu. Pekný výhľad. Pomysli si. Je na prahu na prahu rozmýšľania.“ Aké jednoduché by bolo všetko skončiť“ Pomyslela si.. Už by nikomu neubližovala. Svojim blízkym a ani sama sebe. Vraví si : „Nechaj žiť tých čo chcú žiť a majú radosť zo života. Neubližuj im“. Ale čo ak ublíži osobe ktorú ľúbi? Nechce ho sklamať. Na jednej si predstaví svoj pohreb a na druhej chvíľky s Lukom

Je jej láska k nemu silnejšia ako bolesť ,trápenie? Je Luk dôležitejší než smrť? Chce žiť len v nádeji snoch a túžbach že možno raz......?Vie že nie. Ale nechce ho ani sklamať. Vie keby skočila tak by u neho stratila cenu. Odsúdil by ju. Tak ako všetci. tí čo o nej nič nevedeli.

Uvedomila si že za Luka by položila asi aj život. Ale čo by to bola za obetu? Položiť život ktorý nemá cenu. Nemá cenu pre ňu.. Väčšia obeta bude tu žiť a čakať, čakať na jeho lasku. No možno sa jej nedočká.

Aká silná je láska dievčaťa?? Dokedy dokáže vzdorovať pokušeniu smrti? Smrti ktorá ju láka v každom probléme. Smrti ktorá ju tak láka a ktorej sa zároveň boji. Boji sa zomierať sama. Bez nikoho. Byť sama tak ako cely život .Obklopená ľuďmi a predsa tak sama.

dátum vloženia
19. 7. 2007 22:09
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. nereg. xylonka

    budem rada ked si to už niekto prečita a zanecha tu k tomu aj daky komentár

    19. 7. 2007 22:16
  2. Torry

    Je to krasne,poznam tie pocity a myslienky co mas. Ale vydrz,mozno je ten pravy tam kam nepozeras. je to jedinecne,co viac dodat! super!!!

    19. 7. 2007 23:02
  3. nereg. 5tko 323

    ..Viem ake to ja som tiez zazil daco podobnee..a neraz som stal nielen na prahu okna..o vzdal som to v poslednej chvili ked bolo uz na male..no ak ho naozaj milujes..bude pre teba najdôlezitejsie jeho stastie..ak ta ma aspon trochu rad..tak sa este netreba zdavat ked je tu este nadej.tak ti zelam vela stastia

    21. 7. 2007 02:38