Basnicky.sk

Janulka235  Zobraziť/skryť lištu autora

Básen nemá vložený názov

Je mnoho ľudí, ktorí boli odmietnutí, opustení a aj mnoho tých, ktorí opustili. Je však medzi nimi obrovský rozdiel. Keď sa pozriete na človeka, ktorý bol opustený, vidíte v jeho očiach prázdnotu. Z jeho očí zmizla prítomnosť, nedokáže na Vás pozrieť bez toho, aby nerozmýšľal nad niečím (niekým) iným. Jeho srdce je načisto zlomené.
Čo znamená mať zlomené srdce? Môže sa srdce len tak zlomiť? Každý lekár Vám povie, že to nie je možné. Z lekárskeho hľadiska je predsa absurdné žiť, keď Vaše srdce pukne.
Ako však môžu niečo takéto tvrdiť, keď cítite, že už nebije ako predtým?! Cítite prázdnotu vo svojej hrudi. Akoby Vám ho vytrhli a Vy už žijete len zo zotrvačnosti.
Každý nádych spôsobuje bolesť, každá slza ukrutne páli, každá myšlienka smeruje len k jednému človeku. Nedokážete zabudnúť, vlastne ani nechcete. Máte chuť kričať, plakať, dokým sa neminú slzy. Zaspávate s nádejou, že všetko bude lepšie, že sa ráno zobudíte a tá bolesť zmizne.
Je však naivné myslieť si, že jediná noc dokáže odstrániť tú bolesť, ktorá zožiera Vaše vnútro. Ráno sa síce prebudíte s lepším pocitom, ale čoskoro zistíte, že to všetko nebola len nočná mora. Uvedomujete si, že človek, ktorého ste ľúbili Vám už nezavolá, nepošle milú SMS-ku. Už nebudete cítiť jeho dlaň vo svojej, jeho oči už nebudú hľadieť do Vašich, jeho úsmev už nebude patriť Vám, nebudete sa prechádzať po parku, „brodiť sa“ lístím, nepocítite teplo jeho úst na svojich . Ostanú len oči pre plač.
Vždy keď ho stretnete na ulici pochopíte, že už nemáte právo pozrieť mu do očí, dotknúť sa jeho ruky. Váš úsmev už nie je ako predtým. Je „smutný“ rovnako ako Vaše oči. Tie dokážu povedať viac ako slová. Máte toľko otázok, ale nedokážete vysloviť ani jednu. Pripadáte si bezvýznamne. Nedokážete mu povedať obyčajnú vetu, nie ešte to, ako veľmi ho ľúbite a ako veľmi Vám ublížil. Nemá to cenu!
Z každej strany prichádza útecha, rada. Teší Vás, že aspoň Vašim blízkym záleží na tom, aby ste sa cítili lepšie, ale nik nedokáže zaplniť to obrovské prázdno, ktoré cítite. Nik nevráti svetlo do očí, ktoré vyhasli, nik nezlepí Vaše srdce...


Dátum vloženia 18. 6. 2007 18:10
Básnička je vložená v kategórii Smutné
Počet zobrazení básne 2179
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre