Basnicky.sk

queen87  Zobraziť/skryť lištu autora

Zivot a chladnicka

Jedna z poslednych uvah, ktora mi prebehla hlavou a mam stastie, ze si ju aj pamatam, bola o paralele mojho zivota a internatnej chladnicky. Sialene?
Dalo by sa polemizovat o fakte co-si-sama-nekupim-a-neodlozim-sa-v-nej-len-tak-z-nicoho-nic-nevyskytne a jeho zmysle v beznom zivote.
Druha vec mi napadla, ked som sa asi po piatykrat prehrabavala v obsahu onoho chladiaceho zariadenia v snahe najst cosi, co by obzvlastilo moj kazdodenny chlieb (biblicka podobnost je cisto nahodna a neumyselna).
Poznanie prislo niekedy medzi pohladom na nedojedene makrely, zmackanu tubu taveneho syra, smutne zivajuci kelimok od jogurtu so zvysnym obsahom a nahryznutu paradajku. Kolko moznosti a prilezitosti sa mi uz v zivote vyskytlo!
Kolko usilia, casu, myslienok a namahy som mnohym venovala, no casto iba napoly (v kolkych pripadoch som rada, ze aspon tak!).
Je mi jasne, ze clovek nemoze byt stale stopercentne nadseny, ale aj tak sa stale potvrdzuje moje oblubene motto: Clovek v zivote nelutuje to, co urobil, ale to, co neurobil. A tymto sa snazim riadit.
Cim sa riadite vy?
Dátum vloženia 11. 6. 2007 00:12
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2248
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre