Basnicky.sk

Syrin  Zobraziť/skryť lištu autora

Muž, čo šiel za Slnkom...

Existoval raz jeden muž. Celý život žil naplno a plnou parou vpred šiel za svojím cieľom. Nedbal na prekážky. Všetky ich postupne zdolával, no nikdy ich neobchádzal, ani nepodliezal. Neutekal pred nimi. Ani si nikdy nenašiel tú ľahšiu cestu bez prekážok. Nebál sa výziev a do všetkého sa púšťal s vierou, že on na to má. Šiel by aj hlavou proti múru. Pretože pre neho neexistovalo nič nezdolateľné. Prekážka? Možno mu bude trvať roky, kým sa cez ňu dostane, no nikdy sa nevzdá. Lebo verí. Verí v seba a svoje schopnosti. Bol to čestný a vytrvalý muž. A hlavne odvážny. Ničoho sa nebál... Okrem lásky... Pretože si bol vedomý, že lásku nepremôže. Pretože tento cit je taký silný, že ho nič nezdolá. Vedel to. A bol si vedomý aj toho, že ak sa zamiluje, tento cit ho bude vynášať do výšav a môže s ním dosiahnuť čokoľvek, no môže ho zhodiť úplne nadno. A preto žil celý život bez lásky. Neviem si predstaviť svoj život bez lásky. Pre svoje ciele sa vzdal toho najdôležitejšieho čo ho v živote mohlo stretnúť. Žil krásny život, no nikdy nebol dokonale šťastný. Pretože nepoznal lásku. Tú lásku, ktorá je korením nášho života, ktorá je občas horká, no niekedy tak nádherne hladí našu dušu. Pretože, keď nepoznáš lásku, nie si človekom... Chcela by som mať jeho bojovnosť, silu i odvahu, no lásky by som sa nikdy nevzdala... Pretože milujem lásku =)
Dátum vloženia 17. 5. 2007 14:08
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2343
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. DarkOne

    ano zivot je o laske. ale treba to podat inak. takto je to nudne. fraza za frazou, az mam pocit, ze pocuvam kazen. (ale zas nas farar vie celkom zaujimavo kazat...) mas este co robit.

    takze tak. pisem len preto, lebo si chcela komentare. neber to ako buzeraciu, respektive navazanie sa do teba. len ako kriticky pohlad na dielko. vela stastia v dalsom pisani

    17. 5. 2007 18:10
  2. HUD81

    pozdrav farára... nech sa ti do biblie podpíše, keď ho tak žerieš

    Ja chcem tvoj podpis Syrin...

    18. 5. 2007 13:11