Basnicky.sk

Syrin  Zobraziť/skryť lištu autora

Slabosti

Len tak zo zvedavosti som sa pýtala ľudí okolo mňa, aké sú moje slabosti alebo naopak prednosti. No aké bolo pre mňa prekvapenie, keď ľudia, ktorých poznám zhruba 9 rokov - niektorých viac, stýkam sa s nimi denno denne, som s nimi neustále v kontakte a sú súčasťou môjho života, mi nedokázali odpovedať na túto jednoduchú otázku. A naopak, ľudia, ktorých poznám možno mesiac, mi presne vymenujú všetky dobré i zlé veci na mne. Je to tým, že moji priatelia jednoducho moje chyby nevidia alebo ich nechcú vidieť? Alebo ma berú takú aká som a moje slabosti sú pre nich prednosťami? Alebo je možné, že ma za tých 9 rokov ešte stále nespoznali? Alebo jednoducho chyby nevnímajú a nezáleži im na nich? Alebo mi len nechceli ubížiť pravdou? Napadlo mi to, ale neverím tomu. Sú to ľudia, čo mi povedia všetko narovinu. Myslím, že ich dosť dobre poznám a že aj oni poznajú mňa.

Alebo som sa ich opýtala, aké sú moje zlozvyky. Povedali, že nevedia :-D. A pritom mám veľa zlozvykov, ktoré si aj ja sama uvedomujem. Oni ich možno nevnímajú a berú ich ako moju súčasť.

Jedna moja kamoška trochu dlhšie uvažovala nad mojou prvou otázkou, ale nakoniec sa zmohla iba na: ,,Si drzá." A to je všetko? Nič viac? Neverím! Prečo je také zložité odpovedať na takú jednoduchú otázku? Fakt ma to zarazilo. No neprekvapilo. Pretože ja sama sa nepoznám.

Kládla som im tú otázku z jednoduchého dôvodu: Keď poznáš svoje slabosti, máš istú výhodu, pretože ich vždy môžeš zničiť. Ak ich nepoznáš, môžu zničiť oni teba. A je lepšie vedieť proti komu/čomu bojuješ, pretože sa môžeš proti tomu dokonale vyzbrojiť. ;)
Dátum vloženia 4. 5. 2007 18:04
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2558
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre