Basnicky.sk

Syrin  Zobraziť/skryť lištu autora

Netrápte sa!

Každý deň sa pre niečo trápime... Pre rodinu, priateľov, lásku i pre maličkosti... Každé i to najmenšie trápenie zanecháva v našej duši jazvy. Jazvy, ktoré sa nedajú vyliečiť.

Tak načo sa trápiť? Žiť treba teraz a tu! Žiť treba pre radosť! Netrápme sa pre maličkosti a život bude hneď krajší!

Bolí vás rozchod a sklamanie v láske? Netrápte sa! Stále príde niekto iný, kto do nášho života vnesie svetlo. Viem, že je to ťažké, ale možno raz zistíte, že rozchod bol tým najšťastnejším riešením. Každá i tá najmenšia láska nám niečo prináša. No nahradí ju nová. A ešte krajšia.

Ste medzi rovesníkmi "vydedenec"? Netrápte sa preto! Ako sa hovorí, v núdzi spoznáš priateľa. Tí, ktorí vás odcudzia skôr ako vás spoznajú sú obyčajní hlupáci, ktorí nestoja za vaše trápenie. Káždá vaša slza je vzácna. A keď už padá, nech spadne za nikoho, kto za to stojí.

Trápi vás veľa maličkostí? Hoďte ich za hlavu a žite! Užite si život a trápenie si odložte na neskôr.

Veľakrát sa cítite ako piate koleso na voze? Alebo vám to ostatní tak dávajú najavo? Netrápte sa preto. Ak je tu niekto piatym kolesom, tak je to potom ten, ktorý to tvrdí o vás.

Hovoria vám vaši blízki, že ste neschopní a niektoré veci nikdy nedokážete?! Podceňujú vás? Nevšímajte si ich reči a choďte za svojím cieľom. Všetko je možné, ak sa vyvinie dostatočná snaha. Hovorí z nich len závisť. Tak si nenechajte zbúrať sny!

Trápi vás, že nič nestíhate? Zastavte sa a odpočinte si! Všetko môže počkať.

Kritizujú vás? Nič si z toho nerobte. Kritika je občas dobrá, ale neberte si ju príliš k srdcu. Pretože kritizujúci sa možno riadia heslom: Podľa seba súdim teba.

Viem, že keď sa aj budete držať týchto rád, život nebude malina. Ale uvidíte o koľko voľného času budete mať viac. O koľko radosti v živote sa pripravujete, keď sa v živote trápite. To, že sa nebudete trápiť pre maličkosti vám ale umožní získanú energiu využiť na riešenie väčších problémov...

***

Venované Bajuške
Dátum vloženia 1. 5. 2007 16:02
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2536
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Viky

    Lenže netrápiť sa nedá. Povieš si "netráp sa!" ale ako dlho vydržíš? Možno práve pre trápenie si lepšie vieme užiť tie pekné chvíle. Tak radšej nehovor "netráp sa!" keď niekto už bez neho žiť nevie... Stalo sa našou súčasťou... Možno nechcenou,ale predsa. A aj maličkosť je dôležitá, práve z maličkostí vychádza všetko... Podľa mňa sú veľmi dôležité a chcem mať vo veciach ten môj chaos, aj s trápením...

    2. 5. 2007 17:50