Basnicky.sk

Problémy mladých ľudí

V dnešnom svete má mnoho mladých ľudí také problémy, ktoré dospelí považujú za úplne zbytočné. Ale niekedy sú tie "zbytočné problémy" naozaj problémom! Či už sú to problémy v škole, doma, problémy s láskou, vždy je to niečo, čo mladého človeka trápi a často preto hľadá niečo, aby sa tých problémov zbavil, alebo sa im vyhol. A to je teraz alkohol, cigarety a drogy. Mám kamaráta, ktorý berie drogy. Začal s tým presne kvôli tým problémom. Jedného dňa sa to naňho všetko navalilo. Škola s ním išla dolu vodou, zomrela mu mama a jeho dievča ho podviedlo s jeho najlepším kamarátom. Nevedel čo má robiť. A tak len išiel....až sa dostal do okruhu ľudí, kde boli cigarety, drogy a alkohol na dennom poriadku. Keď prvýkrát okúsil drogu cítil sa po tom všetkom konečne šťastne, slobodne! Myslel si, že objavil niečo čo ho teraz bude naplňať každým dňom. A takto je to doteraz. Sám mi povedal, že jeho jediným zmyslom života sú už len drogy a priatelia! A ináč musím povadať, že je to skvelý kamoš a mne je ako veľký brat. Vždy mi pomohol, bol tu, keď som ho potrebovala...je to človek s veľmi dobrým srdiečkom. No to hrozné obdobie v jeho živote ho úplne zmenilo. Odvtedy vidí všetko čierne. Temnota a samota sú jeho dobrými priateľmi. Už si zvykol na takýto spôsob života...drogy sa už stali tým, čo tak dlho hľadal...on už nemá cieľ....je mu všetko jedno. Nezáleži mu na tom, že si tak ničí celý svoj život, že ho idú vyhodiť zo školy. Je mu to všetko ukradnuté. A teraz sa určite pýtate, či aj mne ponúkol drogy. Tak tu je odpoveď, presne to, čo mi povedal: "Tebe drogu nikdy nedám. Ty máš dobrý život. Máš rodičov, priateľov aj chalana. V škole sa ti tiež darí. Máš pred sebou skvelú budúcnosť a ja ti ju nedovolím zničiť si takýmto svinstvom. To svinstvo je len pre takých ľudí ako som ja. Ktorí vedia, že ich život už nemá žiadny význam, žiadnu budúcnosť...pretože už stratili všetko pekné čo mali. Aj keď je pravda, že mne tu ešte predsa len ostali fajn priatelia, ale .... drogy sa už stali súčasťou môjho života."
Ja si tohoto človeka nemierne vážim. Aj keď berie drogy a väčšina ľudí takých odsudzuje, on navždy ostane v mojom srdiečku ako skvelý kamarát. Mám ho veľmi rada a rešpektujem to, pre čo sa
rozhodol...je to jeho život a aj keď by som ho od toho neviem ako veľmi chcela odtrhnúť, nedá sa to. On je veľmi tvrdohlavý a za svojím názorom si bude stáť aj keby mal stratiť všetkých priateľov čo má. Mám ťa rada Maťo!
dátum vloženia
10. 4. 2007 19:11
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. bruno

    velmi proste zaujimave a ''pekne'' ... ale je to hrozne!!! s kamaratom?to skutocny kamarat nebol!viem ake to je

    11. 4. 2007 14:13