Basnicky.sk

zvlaštny deň

Bolo krasne zimne rano a vonku plno snehu, čo spôsobilo moje krasne vstavanie.Rychlo som sa najedla, obliekla, a vlastne vykonala všetko, čo k ranu patri. Hneď ako bolo možne, držala som v ruke mobil a volala Mati.Ta hneď na začiatok vyhukla ešte ospana, že čo s stalo keď ju budim.No aj napriek tomu sme sa dohodli, že sa stretneme na znamom mieste a niečo podnikneme.
Stretli sme sa a dohadovali čo teraz. K ničomu sme nedospeli tak sme sa išli prejsť k neďaľekemu jazeru.Bolo zamrznute, čo Maťa hneď vyskušala.Rozbehla sa tam.Šmykala sa, skakala a nevedela ako mi ešte dokazať , že je dosť pevny.Nuž išla som a nasledovala ju , lenže, ako na potvoru jej začal zvoniť mobil a tim že mala zapnute vybračne zvonenie , vypadol jej z vrecka.Spadol na ľad a odklzol sa.NIe však ďaľeko.Maťa sa hned preň šmykla.NO a zrazu len ,žblnk, prepadla sa.Teda musim uznať, že som sa davno tak nenasmiala ako v tom momente.Ona sa snažila dostať von, ale akonahle sa chytila ľadu na okraji lad sa zasa zlomil a ona sa stale pokušala dostať von."Hlavne že mala svoj mobil".Keď ma prešiel smiechm uznala som za vhodne jej pomôcť.POstavila som sa na okraj a ,myslela som že ju vytiahnem.OMYL!Ako nahle som jej podala ruku noha sa mi poklzla a išla som za ňou.Teda do vody.POnorili sme sa a zistili že pod vodou je naozaj krasne. Ryby, nadherne ryby, všade same ryby.Farebne , usmiate, od výmyslu sveta Zrazu prišli dve obrovske ryby a vzali nas do diery.Vlastne to nebola diera , ale bol to krasny podmorský zamok, alebo take čosi. Spravali sa k nam naozaj milo.POhostili nas ich stravou, ktora bola mimochodom velmi chutna.Keď sme boli unavene ,postlali nam postele, a my sme išli spať.Hneď sme od unavy zaspali.
Keď som sa rano zobudila a otvorila oči, zbadala som že som v nemocničnej izbe. Maťa bola na posteli vedľa mňa.Milo sa usmiala.Celá ona.A v tom mi začala rozpravať: " Peťa, nemysli si, že mi šibe, ale mala som taky zvlašty a tak skutočny sen. Snivalo sa mi,že sme sa ponorili a videli sme ryby , nadherne ryby, všade same ryby...
dátum vloženia
6. 1. 2007 12:33
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah
Básnička je vložená v kategórii Próza
linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre