Basnicky.sk

galaxia  Zobraziť/skryť lištu autora

Opatrovatelky

Balime kufre, pobozkame licka deti, sadame do auta a modlime sa, nech ten cas rychlo leti. Starame sa o starcekov, sme roztrusene po celom Rakusku....varime im, kupeme ich, den za dnom a kusok po kusku.

Cistime im zubne protezy a kremujeme opuchnute nohy, chodime s nimi do krasnej prirody, ci len tak do mesta, my na vsetko mame proste vlohy.Vstavame aj par krat v noci a potom sme rano nevyspate, snazime sa urobit co je v nasej moci, sme usmievave, mile, zlate.

Ked je nam tazko, zapiname skype, ci pocitace, nech citime blizkost nasich, nech ukludnia sa srdcia nase.Pretelefonujeme cele kredity a esemesiek do bezvedomia posielame, citame si ich dookola, su od tych, ktorych radi mame.

Pri sporaku carujeme a varime same dobrotky.Vieme pri tom pekne sporit, len oblizu sa, ked jedia nase lahodky. Nakrmime casto krat aj pribuznych, ci blizku rodinu, neraz zavonia im nas kolacik, pri kavicke posedime spolu nejednu hodinu.

Sme vdacne za kazdy prejav vdaky, radosti, ci pochvaly, sme stastne, ked im od nas chuti, ked vieme, ze by si nas nedali.Ak treba vieme sa zmenit na zahradnika a polievat zahradky, ci sadit kvety, ak treba, zmenime sa na kamaratov a spominame spolu na vsetky radosti, ci davne hriechy.

Ak treba, dodame nadej a pekne slovo, vieme chytit a pohladit za ruku, vieme, ze kazdemu uz neraz tazko bolo.A preto nacuvame vzdy a snazime sa vsetko chapat, aj ked mame dost svojich problemov, nenechame nasich starkych samych v ich tme, neraz pobludenych dlho tapat

Sme vzdy po ruke a sme vzdy nablizku, sme vlastne vzdy v zaruke, len stale nam treba dobit poistku.A tak balime zase a tesime sa, ze odvezieme sa smerom k domovine... a tak vymenime si smeny a cakaju nas radosti,ci starosti zase ine.

Na par dni niekto iny bude sa starat o telo a dusu nasej babky a tak vpneme a naberieme nove sily, lebo zivot je krasny...ale tak strasne kratky. A preto drzme spolu a pomahajme si aj v tom cudzom svete, ved vsetky chceme vlastne to iste....ale to vy, uz davno viete.
Dátum vloženia 3. 4. 2018 20:05
Básnička je vložená v kategórii Ostatné
Počet zobrazení básne 2797
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Jano1351

    hm zaujímavé by bol pohľad(takto pozitívny) na iné /vybrané/ zamestnania

    19. 4. 2018 20:06
  2. Syber

    celkom fajn... vyrozprávanie
    galaxia... máš fajn nick a teda všetko okolo sa mi páči

    22. 7. 2018 20:50