Basnicky.sk

Gabriela277  Zobraziť/skryť lištu autora

Okom môjho života 2.

Tak ako sú všetci ľudia iný a svojim spôsobom aj výnimočný , tak aj to platí o učiteľoch. Nemyslím tým ich fyzický vzhľad ktorý si všetci všimnú ako prvý a majú o určitom človeku nejakú tú svoju mienku . Myslím ten psychický vzhľad ich vnútro , ich osobnosť a charizmu. Každý má tie svoje zlé i dobré muchy. Ale niečo čo na učiteľoch okrem toho že dávajú písomky a testy riadne vadí je ten ich divný zmysel pre spravodlivosť a celkovo názor na život . Každý učiteľ nám tam vštepuje iné názory , až z toho ide prasknúť hlava . Ale jednu myšlienku majú skoro všetci rovnakú a to je tá " nemyslite si , že život je ľahký , myslíte si , že všetci robia to čo ich baví ? ". No húrá !! To je fakt dobrá myšlienka od niekoho kto nemá rád svoju prácu , od niekoho kto nerobí to čo ho baví. Ach, ako ja nenávidím takéto rady . Chápem , že nie vždy pôjde podľa plánu a , že život nie je prechádzka ružovou záhradou , ale neverím , že život je až tak zlý .
Hodiny začala a ja som si vybrala knihy , pomôcky na Matematiku. Polovicu toho čo učiteľka na hodine rozprávala a možno asi aj vysvetľovala tú tému , tak som si nezapamätala. Jej rýchlosť ako píše a zrazu zmaže veci na tabuli je taká rýchla , že človek fakt nestíha . Neskôr ku konci hodiny sa nás učiteľka začala vypitovať na jednu , pre mňa dosť zložitú otázku . " Tak deti , už ste sa rozhodli kam pôjdete na školu ?"
Ako to mám vedieť ? Ako môže skoro 14 ročné dieťa vedieť akým smerom sa bude zaoberať po zvyšok svojho života ? Viem nájdu sa aj taký ktorý to už vedia , ale tích je fakt málo . Predsa na prihlášky na stredné je dosť času , ešte 2 roky pokiaľ počítam aj tento. Nemám zatiaľ žiadne plány do budúcna , žiaden cieľ ktorého by som sa mohla držať ale verím tomu , že ho raz nájdem , v ten pravý čas .
Viacero detí nevedelo na túto otázku odpovedať tak použili jednu dosť známu a veľmi účinnú frázu "neviem " . Učiteľka asi aj chytala nervy , ale našťastie začalo zvoniť na prestávku a ja som konečne mohla ísť na to svoje vysnívané WC po ktorom som tak zúfalo túžila počas celej hodiny .
............................................................


( čo si o mojej tvorbe myslíte , prosím napíšte do komentárov . Ďakujem :-)
Dátum vloženia 20. 2. 2017 12:37
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2640
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre