Basnicky.sk

amynan  Zobraziť/skryť lištu autora

Vypadni preč

Zliezol zo mňa, dal mi pusu na líce a zápalil si cigaretu. Dva krát si potiahol a podal mi ju. Zapálil si ďalšiu... Mlčky sme fajčili a ja som rozmýšlala, kto preruší to ticho prvý. Chcela som aby to bol on, a tak som zadržiavala hnev, pretože som neznášala fajčenie v posteli a snažila som sa tváriť normálne... Ozval sa až keď dofajčil, a dôkladne uhasil špak na mojej maliarskej palete.
,,budúci týždeň odchádzam do Švédska´´, čakala som hocičo iné, napríklad poznámka o mojich čiernych strapatých vlasoch by mi padla vhod.
,,áno? tak mi potom odtiaľ nezabudni doniesť novú paletu´´. Odignoroval moju poznámku a pokračoval ,,Vrátim sa o pol roka, možno o rok.´´
,,díki, že si sa aspoň zmienil´´,(hlavne sa ukludni a nezačni vyvádzať)
,,nezaujmala si sa..´´ mamrmlal, a podával mi ďalšiu cigaretu
,,a ty sa o mňa zaujmaš?? Ja už pol roka nefajčím.´´
Vstala som, a namierila si to rovno do sprchy, ,,Keď sa vrátim, nech tu niesi. A dúfam, že ťa nestretnem v škole. Nech sa ti v Švédsku darí.´´

Dala som si studenú sprchu a namaľovala sa. Dívala som sa do zrkadla, a pýtala sa tej osoby tam, čo si o tom myslí. Len sa nemo na mňa dívala ako na zjavenie...
,,vypadni už konečne von!´´ kričala som, ale nie, ona tam ostala ešte takých päť minút až potom sa konečne odhodlala výjsť.. Na moje prosíkanie. Aj tak nedošla ani po úroveň mojich pier a zaschla mi niekde na líci. Prečo nechcela výjsť? Zadržali ju moje dokonale namaľované riasy alebo moje vedomie, že nemám dôvod plakať? Nech si moje druhé ja, hovorí čo chce, padlo by mi to vhod.
Vykašlal sa na mňa...Vykašlal sa na mňa??

Schmatla som kabelku a odišla.. Eví, poď na kávu, volala na mňa spolužiačka z predmetu Anatómie ľudského tela, hneď čo som vstúpila do dverí bufetu. Správna baba, vždy ma zabávala cez prednášky aby som nezaspala.
,,No čo ako? vieš o tom, že ten Docent..vieš...čo sním máme cviká Biológie, ten fešák... odchádza do Švedska?? Bude ho škoda, nemyslíš??

Chýbal mi týždeň... Možno dva... Neskôr mi moje druhé ja, povedalo prečo som kôli nemu neplakala....Nebola to láska, čo som k menu cítila.. bola to len túžba mať to, čo nemôžem. Ale teraz som už ,,veľká,,.
Dátum vloženia 15. 8. 2012 01:52
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2546
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
Neboli pridané, žiadne komenátre