Basnicky.sk

lucka1123  Zobraziť/skryť lištu autora

Básen nemá vložený názov

Príbeh: BOL TO OSUD
Mali sa radi. milovali sa tak,ako ich srdcia dokázali a vedeli. vzdy sa prechadzali po velkom parku. ale......

Skoncilo sa jej skor vyucovanie.
,,pojdem ho pockat pred skolu,, preletelo jej hlavou. urobila tak. Sadla si na lavicku a cakala na mileho, ktory patril len jej a nikomu inemu. Vedla nej sedelo este jedno dievca v belasych satach. ,,iste aj ona caka na svojho chlapca,, myslela si a letmo sa usmiala. Na vezi odbilo 2 hodiny. Dvere skoly sa otvorili do koran a mladez sa zo skoly rutila ako vodopad. Zbadala ho. ,,och, aky je krasny a usmiaty. asi ma nezbadal, schovam sa mu.,, Lenze schovat sa nesla. Zostala stat ako socha.Nebezala mu naproti ako zvycajne, nehodila sa mu okolo krku tak ako vzdy. Dievca v belasych satach prislo k nemu a poboskalo ho. Isli spolu domov. A on? On je pri nej stastny a usmiaty. ,,Och, mala som to skor vediet!,, ,,Mala som to skor citit,ze ma nelubi. Preco som bola taka naivna? Verila som mu, preco som bola taka hlupa? A zajtra pride mozno druha, potom zase ina...,, Zrazu jej padlo do oci velke nakladne auto a preletelo jej hlavou:,,Co keby som...? aj tak za mnou slzu nevyroni. Mozno aj bude rad. Ano, nebudem mu v ceste stat. Napriek tomu je laska silna, neda sa vymazat, iba smrt mi zabrani,aby som ho prestala milovat.,,Chcem smrt.,, Bolo pocut rachot, brzdy auta,rincanie skla... Aj on to zacul, aj dievca v belasych satach.Sli sa pozriet. Co sa stalo? Vsade znela tato otaska. Ozval sa horzny vykrik. Vykrikplny zufalstva a beznadeje. Neveril vlastnym ociam. ,,Nie, to nie je pravda.,, Nevadilo mu, ze je cela od krvy, hodil sa na nu a sialene ju zacal boskavat.
Stal a smutne hladel. Hladel na ciernu truhlu, ktora sa pomaly stracala v zemi. Vedla neho stala jeho sestra. Dnes nemla na sebe belase saty, ale cierne saty. Saty na pohreb.
KONIEC
Dátum vloženia 4. 2. 2006 23:06
Básnička je vložená v kategórii Smutné
Počet zobrazení básne 1550
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. kenya

    je to pekne...smutne...podobnych pribehov som uz pocula dost, ale tento je tvoj..napisany tebou...jednotku som uz dala tak uz mozem len coto napisat

    5. 2. 2006 20:38
  2. nereg. lucka1123

    dakujeeeeeeeeeeeeeem!!!!!!

    21. 2. 2006 19:26