Basnicky.sk

bublinka8  Zobraziť/skryť lištu autora

Poznám vela druhov sklamania

Možno som bola hlúpa.. a možno skôr naivná.
Vypestovala som si v hlave predstavu dokonalého života, v ktorom neboli na poprednom mieste priatelia. Vždy som bola obklopená priatelmi a možno práve preto som si neuvedomovala to čaro priatelstva. Myslela som si, že ak sa zalúbim..tak to bude tá nejlepšia vec v mojom živote. Nebudem vraviet , že nebola. Lebol by to možno nebola pravda. Predsa len, je to cit, ktorý ma ešte stále drží na nohách aj ked ma niekedy vie dostat až na kolená. Myslím , že to pozná každý. No i ked mi láska priniesla velmi vela sklamania a obetí na priatelstve.. nikdy by som nedokázala povedat na jej adresu slovo: lutujem. Ale predsa čaSTOkrát myslievam na mojich starých priatelov. Snažila som sa si ich získat po celé roky... a v priebehu dvoch mesiacov boli preč. Kladiem si otázku: Je priatelstvo až také silné a nerozbitné ako sa o nom hovorí? Odpoved by teoreticky mohla zniet takto: Priatelstvo je nerozbitné dovtedy, kým si priatelia rozumejú. A kým nenastane ten skrat ..jedného a možno viacerých jedincov. V mojom prípade som to bola ja. Ale čo je zlé na tom že som chcela len vediet aké je to mat niekoho rada? Iste...spravila som vela chýb. Mala som im to vysvetlit, že chcem trávit čas niekedy i s ním.
Bola to chyba... A vdaka nej si moji priatelia.. našli nových priatelov. A ja som zrazu zostala sama. Len s jedným pocitom v srdci a spomienkami na priatelstvo. Vždy ked si na to spomeniem, pokladám za vinu svoje správanie.. ale z určitého hladiska ma aj oni sklamali. Zabudnút na naše dlhodobé priatelstvo v priebehu dvoch mesiacov? Tak čo je to potom priatelstvo ? Pre mna znamenalo oporu, spoločne prežité chvíle.. no teraz už bohužial len sklamanie. Dúfam, že niekedy opät objavím ten pocit.. a nájdem niekoho, koho budem môct nazvat priatelom. A samozrejme i on mna.
Dátum vloženia 20. 3. 2010 22:23
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2713
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. Jano1351

    čauky, vítam ťa na basnickach.sk

    a teraz k dielku...prózu veľmi neviem hodnotiť, ale pokúsim sa, v prvom rade ti chcem povedať, že v niakom prípade ťa nechcem odradiť od písania, bože chráň ....v druhom rade si myslím, že cit tam bol a aj myšlienka, problémom je podanie, často sa ti opakujú slová ako napr: priateľstvo(a jeho odvodeniny), ďalej keď spracovávaš myšlienku, na ktorú už každý niečo napísal, treba skúsiť zaujať, vložiť do toho kvapku extravagantnosti...nech to má silu, lebo potom sa môže stať, že čitateľ to ani nedočíta...teraz to vyzerá ako školská slohová práca...

    ale...vždy je ale...prajem ti veľa úspechov v budúcej tvorbe P&L

    20. 3. 2010 23:08
  2. bublinka8 (napísal autor básne)

    áno, všimla som si. Ale velmi pekne dakujem

    22. 3. 2010 14:25
  3. shark091

    pekneee..

    11. 10. 2010 16:16