Basnicky.sk

Čert23  Zobraziť/skryť lištu autora

Keby som mala na prute zlatú rybku

No tento sám o sebe neuveriteľný jav by ma isto potešil, ale aj tak to nie je možné, dajme tomu. Ja spadám síce do kategórie beznádejných snílkov neprestajne lietajúcich v oblakoch , ale čo je gýč to je gýč. Fantazírovanie je po spaní moja najobľúbenejšia činnosť. Fantazírujem skoro vždy a všade a najviac asi v škole na hodinách fyziky a matematiky(pssst nikomu ani slovo).Moja fantázia je iba miesto v mojej duši kde zabúdam na okolitý svet. Je to nepostrádateľná časť mňa ako osobnosti. Vďaka nej sa cítim výnimočná , pretože ju nemá každý. To som ale skĺzla od témy , hoci fantázia s touto témou nepriamo súvisí. Táto úvaha sa dá poňať ako menšia fantazmagória.


Idem teda na to . Pýtate sa ma , čo by som urobila keby som ulovila zlatú rybku?
No najprv by som sa zasmiala irónii osudu a verte tomu , že by to bol riadny smiech. Potom by som sa ešte raz pozrela čo sa to tam blyští. Moja reakcia by bola približne takáto: ,,Čo ti leje ja skapem zlatá ryba tak to je bonus. Asi minútu by trvalo kým by mi doplo ,že som zase raz mala šťastie. A potom ? BLIK.......zrodila by sa myšlienka .Čo by som si želala? Určite nie svetový mier a veľa lásky pre všetkých óóó deti kvetov . Peace. Je to klíšé tak často sa vyskytujúce sa v prejavoch modeliek ,politikov alebo morálnych vodcov prihrievajúcich si vlastnú polievočku. Ak náhodou uveríte týmto rečiam o bezúhonosti mali by ste sa nad sebou zamyslieť, či nie je potrebná návšteva u psychiatra. Ľudia hľadia predovšetkým na svoj vlastný prospech a druhý sú im ukradnutí. Teraz to píšem ako keby som sa odosobnila od nášho plemena ľudského. Nie nebojte ,nemyslí si ,že som niečo viac . Ja len nechápem , asi žijem v inom svete, svojom svete. Taktiež netúžim po peniazoch. Peniaze menia charaktery a ja chcem ostať taká aká som. Čo sú peniaze? Keď ich nemáš je zle a keď ich máš je ešte horšie. Takže peniaze nespadajú medzi moje priority. Ja by som si želala zdravie pre mojich blízkych a mňa. Trocha šťastia pre ľudí , ktorým ho život moc nenadelil. Vyprosila by som si lásku čo nikdy nevyhasne a nebolí ,keď ju stratíš. Túžila by som po trochu telepatie aby sa mi darilo nazrieť do duši iných a po živote bez prekážok osudu. Chcela by som vynájsť postup na transplantáciu povahy a liek na všetky choroby sveta. Určite by som nezabudla na mocný( veľký) kýbeľ trpezlivosti s ľuďmi s prehnanou sebadôverou aj keď nie je zrovna v čo veriť . Pozor, Ale je tu Pán Boh ten to všetko zase zachráni. Verte v Boha a možno nezomriete teraz ale raz určite.(Sorry baby). Nezabudla by som si zaželať priateľov čo stoja vždy pri mne , nezradia. Teraz zakončím tento prúd želaním , fakt mocným podotýkam. Na koniec by som si vyprosila dákeho dobrého poradcu v oblasti života, aby mi poradil ako si s prepáčením nedosrať život.


Samozrejme ,že tužím aj po veciach materiálneho charakteru no tie niesu dôležité. Uprednostnila by som tie hore spomenuté. Tých mojich želaní bolo viac ako 3 ,ale to by som si s rybkou vydiskutovala ak by nechcela skončiť na pekáči ako večera. Isto by neprotestovala. Hádam by tie želania spravili svet lepším. Áno viem. Snívaj ďalej dievča V súboji Fantázia vs. Realita vyhráva v prevahe 3:0 Realita. Uštedrila Fantázii kanára. Taká je realita menom život. Kráčam ním v rytme mojej žuvačky. Tá sem-tam nadobúda horkastú príchuť, keď sa tá sladká vytratí. Nevadí ,vypľujem ju a kráčam ďalej. Život je na to moc dôležitý a krátky ,aby som ho premárnila čakaním na zlatú rybku niekde v mŕtvom ramene Dunaja. Odmietam čakať. Zoberiem život do vlastných rúk a pokúsim sa splniť si svoje sny, teda aspoň tie reálne. Tie nesplniteľné ostanú v mojej mysli ako moje malé tajomstvo a ich nesplnenie nebudem brať ako osobnú prehru. A keď raz čírou náhodou ulovím zlatú rybku budem pripravená zasypať ju želaniami, ale dovtedy...... Si chcem žiť svoj sen.
Dátum vloženia 17. 11. 2009 20:03
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 2641
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. milson5

    v prvom rade snílkov je cechizmus ... rojkov , normalne prozu moc necitam, urobil som vynimku, ale moc ma to nenadchlo, je to taka uvaha, bez niecoho co by ma oslovilo

    18. 11. 2009 11:21