Basnicky.sk

nickmyname49  Zobraziť/skryť lištu autora

In Between (part 2)

Celá miestnosť zostala zahalená v mĺkvom chladnom opare. Keď som sa rozhliadol, zazrel som ľudí v rôznych pozíciách len tak nehybne zaseknutých v jednom momente, zamrznutých v čase. Prebehli mi zimomriavky po celom tele.

„Čo do kelu má byť toto?“, zaznelo z mojich úst do toho strašidelného ticha. Nepohol sa ani len prst nikoho z prítomných. Cítil som ako mi srdce začalo búchať rýchlejšie a rýchlejšie.

„To predsa nemôže byť normálne. Čo som zaspal?!“, vravím do prázdna.

Opatrne som vstal a prešiel popri všetkých tých nehybných ľuďoch. Prstom som sa dotkol pleca jedného muža, ktorý sedel so zatvorenými očami a rukou si prikrýval otvorené ústa, práve zíval. No nič sa nestalo, žiadna reakcia. Stále tam sedel ako zamrznutý. Jediná zmena nastala na jeho bunde, kde zostala jamka od môjho prstu. V hlave mi vrelo a teraz už nielen kvôli horúčke. Mal som sto chutí ľahnúť si doma do postele a sladko zaspať pod perinami. Namiesto toho trčím na miestnej poliklinike a netuším, čo sa tu teraz vlastne deje.

„Musím vyjsť von. Nadýchať sa čerstvého vzduchu.“

Vybehol som z budovy tak rýchlo, ako sa mi len v tomto stave dalo. Takmer som vysklil vchodové dvere, ktoré sa po náraze mojej ruky div nevytrhli z pántov.

„Konečne vonku na čerstvom vzduchu.“

Niečo tu však nehralo. Jasne si pamätám, že vonku pomerne silno fúkalo, keď som sem pred polhodinou prichádzal, ale teraz sa na stromoch nepohla ani vetvička.

„To hádam nie...“, skočilo mi do úst z podvedomia.

Uprostred cesty stálo nehybne auto, s vodičom. Zrejme práve prechádzal z vedľajšej cesty na hlavnú, ale zamrzol rovnako ako všetko ostatné navôkol. Dokonca aj dym z výfuku len tak „visel“ vo vzduchu. Vtedy som si všimol na oblohe kŕdeľ vrán a o kúsok ďalej lietadlo, nehybné ako fotka. Jednoducho, žiadna vec sa z nejakého dôvodu nepohla z miesta. Len ja.

„Blbosť, blbosť, blbosť. Toto nemôže byť pravda, to sa nedá. Určite spím, sníva sa mi. Hlboký nádych, hlboký výdych. Dobre, dobre, čo teraz. Musím niečo spraviť. Pôjdem do... pôjdem niekam. Musím zistiť či sa to deje aj inde. Áno, pôjdem rýchlo domov. Možno sa zobudím z tohto šialeného sna.“, nahlas som rozmýšľal.

„Ahoj, Vladimír.“, vystrašil ma zrazu neznámy mužský hlas zo vzdialenosti asi dvoch metrov za mnou.

V okamžiku som urobil otočku o 180 stupňov na zistenie pôvodu hlasu, ktorý ma poznal po mene, ale hlavne, ktorý bol v týchto „mŕtvych časoch“ živý. Bol to muž v čiernej koženej bunde, tmavomodrých rifliach a hnedých zimných kožených topánkach. Postavu mal približne takú vysokú ako ja, čiže tých 180 centimetrov, čierne vlasy, tmavomodré oči a na tvári vážny výraz, ktorý budil prirodzený rešpekt.
Pomaly sa ku mne priblížil a ja som len stál a díval sa na nezvyčajný zjav.
Dátum vloženia 9. 2. 2009 16:10
Básnička je vložená v kategórii Próza
Počet zobrazení básne 1868
Nahlásiť príspevok ako nevhodný obsah

Odoberať RSS kanál tohto autora RSS kanal

linky Uložit a zdieľať

Ulož si alebo zdieľaj tento príspevok v tvojej obľúbenej sociálnej sieti

Komentáre k básničke
  1. kristinaa

    ak dovolíš budem priebežne čítať...opisné..zachytil si atmosferu -fajn ale pez part 1...by som bola stratená, tak pocit na záver , ked dočítam..tvoj príbeh


    9. 2. 2009 16:51
  2. nickmyname49 (napísal autor básne)

    Ďakujem . Delenie je len kvôli tej dĺžke celého diela... (viem, že to možno ruší a človek sa stráca, keď neprečíta všetky časti)... Píšem za pochodu, čiže neviem aké dlhé to bude , uvidíme, čo sa stane ďalej

    9. 2. 2009 17:15